Hirdetés
Magyarország

Az utolsó negyedben fordított a Szekszárd a Csata otthonában

Ludovika Csata - Atomerőmű KSC Szekszárd 70-75 (22-10, 18-18, 14-19, 16-28)

Bajnokság, 17. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József, Rózsavölgyi Alexandra (dr. Gincsai János Péter)

Ludovika Csata: Fuehring 14/9, Barnai 7, Czank 12/6, Horváth 14/3, Gábor 1. Csere: Jáhni 6, Boros -, Szabó 16/12, Kastl -, Toman D. -.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Hebard 29, Goree 15, Holcz 1, Mányoky -, Studer 7. Csere: Bálint -, Horváth -, Miklós 10/6, Wallace 9/3, Boros -, Krnjic 4.

Fotó: Ludovika Csata

Hirdetés

A bajnokság 17. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 75-70-es győzelmet aratott a Ludovika Csata otthonában.

A mérkőzést Ruthy Hebard sikeres büntetői indították, majd Studer Ágnes pontjai következtek, mellyel a Szekszárd 4-0-ás előnyre tett szert. Ekkor szerezte meg Horváth Bernadett a hazaiak első találatát, méghozzá távolról, amivel 3-4-re változott az állás. A vendégek azonban egy pillanatra sem lassítottak, egy újabb 4-0-ás szekszárdi periódus vette kezdetét, melynek köszönhetően végül 5 pontra növelték előnyüket. Jelentősen elszakadni azonban továbbra sem tudtak a fővárosi együttestől. Következőnek ugyanis Barna Judit, majd Czank Tímea voltak sikeresek, az ő találatukkal pedig ismét egy pontra zárkózott fel a hazai gárda (7-8). Fordítani azonban huzamosabb ideig nem tudtak Tursics Krisztián tanítványai, ugyanis egy ponthiányosabb szakasz következett, mely során egyik fél sem szerzett kosarat. Bő egy perc elteltével viszont Horváth Bernadett indított támadást, akit végül dobása közben faultoltak. A hazaiak irányítója így tehát kettőt dobhatott, találatait követően pedig a Csata felé billent a mérleg (9-8). Ezután, Szabó Fanni állhatott hasonlóképpen vonal mögé, s ezekkel a sikeres büntetőkkel már három pontra nőtt a budapestiek előnye. A Csata ezt követően is stabilan tartotta magát. Rendkívüli tempót diktáltak támadásban, védekezésben pedig koncentráltan játszottak, ez a remek teljesítmény pedig az eredmény alakulásán is abszolút meglátszódott. A felek közti különbség ugyanis 20-10-nél érte el végül a tíz pontot, majd a negyed vége előtt még Jáhni Zsófia is betalált. A második felvonás így tehát 22-10-ről folytatódhatott, 12 pontos hazai előnnyel.

Fotó: Ludovika Csata

A következő tíz percet a Szekszárd pontjai vezették fel, mellyel Zseljko Djokics együttese ismét tíz pont alá férkőzött. Sydney Wallace távoli találata azonban az egyetlen kosár volt több, mint két perc leforgása alatt, a felek ugyanis sorozatos hibákat vétettek, legfőképen a támadótérfélen. 22-13-at mutatott tehát az eredményjelző, a feszültség pedig egyre inkább növekedett a Ludovika Arénában, mígnem a játékvezetők a vendégeknek ítéltek egy technikai hibát. Ezért Horváth Bernadett dobhatott egy büntetőt, mely találattal a differencia ismét tíz pont lett. Ezután, 23-13-nál szekszárdi időkérés következett, majd visszatérve Studer Ágnes állhatott ismét vonal mögé, a játékvezetők ugyanis a hazai együttes kispadjának is ítéltek egy technikai hibát. A pillanatnyi őrület után azonban a megszokott ritmusban folytatódott a játék. Kosárra-kosár volt a válasz, amivel Csata magabiztosan tartotta kialakított előnyét. Az ötödik percben 28-18-at regisztrálhattunk, majd az azutáni percekre is az adok-kapok játék volt jellemző. 35-26-ot regisztrálhattunk, amikor kezdetét vette a félidő hajrája. Az utolsó másfél percet Horváth büntetői vezették fel, majd Szabó Fanni vágott be egy hárompontost a sarokból. Ezzel 14 pontra nőtt a Csata előnye. Szekszárdi időkérést követően egy vendég találattal folytatódott a játék, mely végül a félidő utolsó kosara lett. A felek így tehát 40-28-ról fordulhattak.

Fotó: Ludovika Csata

A második félidőt Sydney Wallace kosara indította, melyre Jáhni Zsófia válaszolt egy szintén közeli találattal. A felek pedig az ezt követő percekben is fej-fej mellett haladtak, mígnem 47-38-nál a Szekszárd ismét tíz pont alá férkőzött – ekkor Miklós Melinda, majd Ruthy Hebard volt sikeres. A tíz pontos különbség azonban hamar visszaállt. Következőnek ugyanis Hebard szabálytalankodott védekezésben, melyet a játékvezetők végül sportszerűtlen hibának ítéltek. A faultért Czank Tímea dobhatott kettőt, találataival pedig 49-38-ra változott az állás. A mérkőzés ritmusát, az első félidőhöz hasonlóan, azonban továbbra is a hazai együttes diktálta. Bár a Szekszárdnak is megvoltak a maga találatai, Zseljko Djokics tanítványai egyszerűen nem találták azt a pluszt, amivel jelentősebben fel tudtak volna zárkózni a Csatához. A hazai gárdában Czank Tímea, illetve Horváth Bernadett végzett kiváló munkát, akik együttesen 24 pontot szereztek a Csata összesített 51 pontjából. A harmadik negyed végén továbbra is 10 ponton táncolt a felek közti különbség, melyet a játékrész lefújásának pillanatáig a Szekszárd végül 7 pontra faragott le. A mérkőzés záró szakasza így tehát 54-47-ről folytatódhatott.

Fotó: Ludovika Csata

Az utolsó tíz percet egy 5-1-es szakasszal indította a Szekszárd, mellyel három pontra tudott felzárkózni. A Csata azonban időben kapcsolt, s Szabó Fanni vezetésével meggátolta a vendégeket a fordításban. Szabó ugyanis előszőr közelről, majd következőnek távolról is betalált, mellyel a 16-ik pontját szerezte meg. A KSC ekkor eddig még nem látott energiákat mozgósított. Zseljko Djokics tanítványai kétszeres erőbedobással dolgoztak a pályán, aminek meg is lett az eredménye, hisz végül két pontra sikerült felzárkózniuk. Az eredményjelző ekkor egészen pontosan 60-58-at mutatott és hazai időkérés következett. A szekszárdi roham ezzel azonban még nem ért véget. A rövid taktikai szünetből visszatérve Hebard volt ismét sikeres, amivel a vendégek 60-60-nál egyenlíteni tudtak. Ezután pedig csak tovább fokozódtak az izgalmak. A játékvezetők következőnek ugyanis Horváth Bernadettnek ítéltek technikai hibát, amiért Studer Ágnes dobhatott. Bár Studer nem talált be a büntetővonalról, Hebard ezután viszont találattal zárta a következő támadást, amivel a Szekszárd vette át a vezetést (60-62). Ezután megint csak fej-fej mellett haladtak a csapatok. Felváltva érkeztek a találatok, mígnem a vendégek 3 pontos előnyre tettek szert. A Csata kétségbeesetten próbált egy távoli kosárral válaszolni, ami viszont nem érkezett. 65-68-nál így végül szekszárdi időkérés szakította meg a játékot. A meccs a folytatásban is abszolút kiélezett maradt, az előnyt azonban továbbra is a Szekszárd élvezhette. 70-74-nél Tursics Krisztián kért időt csapatának, majd következhetett a mérkőzés végső egy perce. A Csata mozgósította maradék energiáját is, ez viszont már nem volt elég egy újabb fordításhoz. Az utolsó másodpercekben a játékvezetők még Samantha Fuehringnek ítéltek egy technikai hibát, amiért Sydney Wallace dobhatott, ezzel pedig kialakult a 70-75-ös végeredmény.

Fotó: Ludovika Csata

Hirdetés