Hirdetés
Utánpótlás

Az utolsó negyedben fordított, ezzel a hetedik helyet szerezte meg a Sopron a junior döntőn

Darazsak Sportakadémia/A - Kecskeméti KC/A 68-53 (9-15, 11-10, 17-21, 31-7)

Nemzeti Leány Junior Bajnokság
Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia
Tóth Kitti, Propszt Amanda, Erős Florentina (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Darazsak Sportakadémia/A: Vasi 19/3, Ács 3, Egresits 8, Pfeiffer 10, Molnárová 13. Csere: Németh -, Török 2, Bognár -, Szomszéd -, Jancsó 4, Gombkötő 9/9.

Kecskeméti KC/A: Bibok 14, Pettner 6/3, Sinka-Pálinkás 10/3, Tózer 5, Hermann 4. Csere: Sinka-Pálinkás 12/9, Magyony -, Balla -, Lenkei -, Rácz -, Hévízi 2.

Hirdetés

Záró napjához érkezett a Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntője Kecskeméten. A 7. helyért a Darazsak Sportakadémia/A a Kecskeméti KC/A csapata ellen játszott. 

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egészen 4-10-ig, amikor is a Kecskemét alakított ki nagyobb előnyt. A negyed felét átlépve a Sopron egy lépéssel közelebb tudott férkőzni, ám a mérleg továbbra is a Kecskemét felé billent. A második felvonás 9-15-ről folytatódott.A következő 10 perc során a Sopron magabiztosabban kosárlabdázott és 16-18-nál újra felzárkózott. Egy találatra voltak az egyenlítéstől Hollós Dániel tanítványai. Ellenfelük azonban tartotta magát. A félidőt végül Bibok L. közeli találata zárta – a nagyszünetet 5 pontos kecskeméti előnnyel kezdhették meg a felek.

20-25-ről folytatódott a második félidő. Alig három perc elteltével a felek közti különbség 10 pontra növekedett, amit a Kecskemét stabilan tartott. A Sopron később Gombkötő L. találatával újra 10 pont alá férkőzött, a 9 pontos differencia azonban a játékrész végéig megmaradt. Az utolsó tíz perc 37-46-ról indult. A záró szakaszt a Sopron egy 16-0-ás rohama vezette fel. Ezzel Hollós Dániel együttese nemcsak megfordította a mérkőzést, de egyben magabiztos előnyre is tett szert, amit meg is tartott egészen a mérkőzés végéin. Extra játékkal fordította meg az eredményt a Sopron az utolsó negyedben, 31-7-re nyerte meg a játékrészt, ezzel pedig 68-53-as sikert aratott a Kecskemét csapata ellen. A Darazsak Sportakadémia/A győzelmével megszerezte a hetedik helyet.

Hirdetés