Hirdetés
Archivum

Az V-VI. korcsoport Diákolimpia Országos Döntõjére került sor:

:

Hirdetés

A napokban került sor nyolc csapat részvételével Kecskeméten az V-VI. korcsoport Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntõjére. A Veres Pálné Gimnázium együttese végzett az élen.

Fotó: Diákolimpia Facebook - Facebook.com/diakolimpia/

Fotó: Diákolimpia Facebook – Facebook.com/diakolimpia/

A hagyományos lebonyolítás szerint a résztvevõ intérmények csapatait két négyes csoportba osztották. Az A-csoportot a Szekszárd (Garay), a Gyõr (Krúdy), a Miskolc (Herman) és a Budapest (TE Gyak) együttese alkotta. A „B” jelû négyest pedig a Kecskemét (Bolyai), a Szolnok (Széchenyi), a Budapest (Veres P.) és a Debrecen (Tóth Á.) alakulata.

A csoportmérkõzések után keresztbe játszottak a csapatok. Az elsõ két helyezettek vívták az elõdöntõket, míg a 3-4. helyen végzõk az 5-8 pozícióért folytatták. Az elsõ elõdöntõben a kecskeméti Bolyai 93-68-ra verte a budapesti TE Gyakorlót, míg a másik ágon a késõbbi gyõztes budapesti Veres Pálné Gimnázium 59-35 arányban bizonyult jobbnak a szekszárdiaknál.

A fináléban a Veres Pálné Gimnázium 71-43-ra gyõzte le a Kecskemétet.

A torna végeredménye
1. Veres Pálné Gimnázium, Budapest
2. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
3. Szekszárdi Garay János Gimnázium
4. Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
5. Gyõri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvû Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképzõ Iskolája
6. Miskolci Herman Ottó Gimnázium
7. Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen
8. Szolnoki Széchenyi István Gimnázium

A teljes eredménylista ITT érhetõ el

Hirdetés