Hirdetés
Archivum

Azania Stewart a brit válogatott bõ keretében:

:

Hirdetés

A brit válogatott szövetségi kapitánya Damien Jennings pénteken nyilvánosságra hozta annak a 20 fõs bõ keretnek a névsorát, mely május 4-én megkezdi a felkészülést az Európa-bajnokságra. A keretben a PINKK centere Azania Stewart is helyet kapott.

A brit válogatott életében a londoni olimpiát követõen nagy változások álltak be, Tom Maher helyét a szövetségi kapitányi poszton korábbi segítõje, az U20-as válogatott vezetõedzõje Damian Jennings vette át. Az ötkarikás játékokon magasabban jegyzett gárdák ellen végig hõsiesen harcoló csapatból pedig Natalie Stafford, Julie Page és Jeneya Wade-Frey is lemondta a válogatottságot. Az ismert nevek közül a keretben helyet kapott ugyan, de a WNBA-ben próbál szerencsét a Bourges légiósa Jo Leedham.

A megfiatalított csapat húzóembere Chantelle Handy lehet, akinek a neve a Török bajnokság alapszakaszában jól menetelõ Mersinbõl lehet ismerõs. Ami Azania Stewart esélyeit illeti a csapatba kerülésre. A britek nem állnak jól a centereket tekintve, a maga 195 centiméterével éppen Stewart a keret legmagasabb tagja, így ha sérülés vagy formahanyatlás nem jön közbe, várhatóan ott lesz Franciaországban.

A kontinenstornán a brit nemzeti csapat Franciaországgal, Szerbiával és Lettországgal került egy csoportba.


A brit válogatott bõ kerete:
Dominique Allen (Bologna), Rose Anderson (Cercle Sainte Paul Rezé Basket), Renee Busch (Penn University), Kimberly Butler (SK Cesis), Ella Clark (Long Beach State University), Stefanie Collins (Cardiff Archers), Temi Fagbenle (Harvard University), Stephanie Gandy (Sheffield Hatters), Christina Gaskin (Fordham University), Cheridene Green (Sevenoaks Suns), Chantelle Handy (Mersin), Georgia Jones (Cluj), Johannah Leedham (Bourge), Roz Mason (Barking Abbey), Erin Mcgarrahan (Houston Baptist University), Harriet Ottewell-Soulsby (Loughborough University), Kristie Shiels (Calgary Universit), Azania Stewart (PINKK Pécsi 424), Lauren Thomas-Johnson (Sheffield Hatters), Rachael Vanderwal (University of Limerick).
 

Hirdetés