Hirdetés
Archivum

B33 – Egyszerûen kosarazz!:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nagyszabású versenyt hirdet a középiskolák tanulói számára. A rendezvény jelszava: „Egyszerûen kosarazz!” A B33 szabályai szerint játszott kosárlabda torna keretében 1500 diákot szeretnénk megmozgatni 2011. május 14-én, szombaton.

A versenyre az egész ország területérõl lehet jelentkezni, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg kivételével minden megye nagyobb városában lesznek aznap versenyek, azaz mindenhol pattog majd a labda, ahogy természetesen Budapesten is.

Nevezési díj nincs, részvételi feltétel mindösszesen annyi, hogy a csapattagok egy iskolából kerüljenek ki és az adott intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezzenek. Egy-egy középiskolából több csapat is jelentkezhet.
 

A megyei legjobbak (külön leány és fiú kategóriában) június 4-5-én Sopronban értékes nyereményekért mérhetik össze a tudásukat, és a helyszínen szurkolhatnak a nõi válogatottnak a soproni Európa-bajnoki pótselejtezõ-tornán!
 

Várjuk tehát azon 3+1 fõs csapatok jelentkezését, akik elég kurázsit éreznek magukban ahhoz, hogy megmutassák, nincs náluk jobb csapat az országban.
Jelentkezni lehet a www.kosarsport.hu/b33/ oldalon.

B33
A kosárlabda legfiatalabb szakága, a FIBA által kidolgozott szabályrendszerû 3-3 elleni játék, amely a bemutatkozása után gyorsan elképesztõ népszerûségre tett szert és sokan már a közeljövõben az olimpiai sportágak között szeretnék látni.

Játékszabályok röviden:
A játékot félpályán játsszák. Minden csapat maximum négy játékosból áll (3 játékos a pályán és 1 cserejátékos), illetve szükség van egy edzõre is.
A hivatalos játékidõ két, egyenként 5 perces félidõbõl áll. Az a csapat, amelyik elõbb eléri a 33 vagy több pontot, megnyeri a játékot még akkor is, ha az korábban történik, mint a hivatalos játékidõ vége, vagy a hosszabbítás(ok) lejárta.
Ha az eredmény a második félidõ végén döntetlen, akkor a játékot annyi kettõ perces hosszabbítás követi, amennyi szükséges az egyik fél gyõzelméhez.
Az a játékos, aki öt személyi hibát követ el, kipontozódik és nem folytathatja a játékot. A csapathibák száma minden játékrészben négy hiba, mely elérése után életbe lép a büntetõszabály.
A csapatnak 10 másodpercen belül meg kell próbálnia a kosárra dobást.

A részletes játékszabályokat elolvasható: www.kosarsport/b33/

Hirdetés