Hirdetés
Utánpótlás

Baa Dominika az U20-as Európa-bajnokság csoportkörének MVP jelöltjei között:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Kedden este zárult a csoportkör a litvániai U20-as Európa-bajnokságon.

Mint ismert, a magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyét szerezte meg. A mieink szerdán 17 órától Lengyelországgal vívnak nyolcaddöntőt.

A kiváló csapatteljesítmény mellett minden találkozóra remek egyéni teljesítmények is jutottak. Közülük kiemelkedik Baa Dominika, akit az első és a harmadik játéknap legjobb ötösébe is beválasztottak. Dominika a három csoportmérkőzésen 15.3 pontot, 4.7 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt.

A teljesítmény-index átlaga kereken 22-es, amivel az olaszok kiválósága, a Reyer Veneziából ismert Matilde Villa és a németek nagy tehetsége, a tavalyi U20-as B-divízió MVP-je Frieda Buhner mögött a harmadik ebben a statisztikai rangsorban.

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott kulcsjátékosának teljesítményét a FIBA munkatársai is elismerték, bekerült azon nyolc játékos közé, akikből a szurkolók választhatják meg a csoportkör MVP-jét. Az összeállítás és a szavazás ITT érhető el.

Baa Dominika teljesítménye kapcsán a FIBA összeállítása méltatja a védekezésben bemutatott munkáját, a labdaszerzéseit, támadásban pedig a betöréseit.

A csoportkör legjobbjai a FIBA szakíróinak véleménye szerint: Frieda Buhner (Németország), Marine Dursus (Franciaország), Dorian Sujic (Izrael), Enija Viksne (Lettország), Baa Dominika (Magyarország), Berfin Sertoglu (Törökország) és Noa Morro (Spanyolország).

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés