Hirdetés
Utánpótlás

Bacsó Zsófia: Ózdról indulva az U20-as válogatottig:

:

Hirdetés

A Boon.hu portál készített egy portrébeszélgetést Bacsó Zsófiával. A DVTK Akadémia 17 éves játékosa pályafutása során először kapott meghívott korosztályos válogatottba.

Völgyi Péter, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatója keresett meg azzal, hogy lenne-e kedvem júniustól, Miskolcon, kiscsoportos foglalkozásokon, labdás edzéseken részt venni, és erre egy nagy igennel válaszoltam, mert örültem, hogy lehetőséget kapok arra, hogy ismét teremben edzhessek, ráadásul olyanokkal, akiktől tanulni is tudok, mert a felnőtt csapat keretéhez tartozó játékosok között lehettem. Már ezt is egy remek lehetőségként éltem meg, de ennek során, néhány hét után egy nagyon nagy meglepetés ért, ugyanis Völgyi Péter leült velem beszélgetni, és azt közölte, hogy javasolni fogja a meghívásomat az U20-as válogatott keretbe. Nagyon jól esett ez a felvetés, és ezzel kapcsolatban további örömök is értek, amikor nem sokkal később megkaptam életem első válogatott behívóját, majd amikor a fehérvári edzőtáborban személyesen is megjelenhettem, és nem utolsósorban akkor, amikor a válogatott edzések után, egy felkészülési meccsen pályára is léphettem a korosztályos válogatottban, méghozzá a felnőtt magyar válogatott ellen.

– mondta a Boon.hu portálnak a pályafutását Ózdon kezdő Bacsó Zsófia, aki az említett felkészülési mérkőzésen 3 pontot szerzett.

A fiatal játékos az Aluinvent DVTK felnőtt csapatába is bekerülhet.

Szeretnénk az első csapat keretébe kerülni, és ott is ragadni, idővel pedig játékpercekhez jutni élvonalbeli mérkőzéseken. Ha ez sikerül, akkor bizonyára az U20-as válogatottnál sem felejtenek el, nagyon jó lenne, ha a következő összetartásokra, felkészülésekre is meghívót kapnék. Tudom, hogy ehhez sokat kell dolgoznom, hiszen vannak hiányosságaim, amiket el kell tüntetnem, de azon leszek, hogy ez sikerüljön.

– fogalmazott Bacsó Zsófia

A teljes riport IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés