Hirdetés
Magyarország

Bacsó Zsófia: Számomra óriási lehetőséget jelent, hogy itt edzhetek és kerettag lehetek:

:

Hirdetés

Bacsó Zsófia, az Aluinvent DVTK saját nevelésű, U20-as válogatott bedobója a DVTK TV Napos oldal magazinjának legutóbbi adásában nyilatkozott az eddigi pályafutásáról és a terveiről.

Életemben egyértelműen a családom után a kosárlabda a legfontosabb. Mindent ennek áldoztam fel és ezért csinálok. Amit a pályán elvárok magamtól, az, hogy a lehető legjobbamat nyújtsam. Soha ne adjam lejjebb és amit megtanítottak nekem, azt tudjam alkalmazni. Szeretnék az A-csoportban is sokkal, de sokkal több percet kiharcolni magamnak.

– mondta terveiről Bacsó Zsófia, aki egyre jobban alkalmazkodik a felnőtt csapat ritmusához. “Azt tudtam, hogy teljesen más szint, mint az utánpótlás, illetve a B-csoportos csapatok ellen edzeni, készülni. Úgy gondolom, hogy az edzésen a ritmust felveszem és így könnyebben hozzászokok az elvárásokhoz. Nyilván nem mindig sikerül teljesíteni elsőre, de igyekszem.”

A beilleszkedésben nagy segítséget nyújtott Földi Attila vezetőedző. “Attól függetlenül, hogy fiatal vagyok, ugyanúgy figyel rám, mint a többiekre. Bármilyen probléma van, bármilyen feladatot rosszul csinálok, egyből kijavít és próbálja mutatni, hogy kellene jobban csinálni, felvenni a ritmust. Mindenben segít.” – jelentette ki a fiatal bedobó, aki Ózdon kezdte pályafutását.

“Miután elkezdtem kosárlabdázni, másfél évvel később megkerestek Miskolcról is, hogy lenne-e kedvem feljönni. Akkor még csak fent edzettem és így hazajártam. Rá fél évre már itt játszottam országos döntőket és teljes tagja voltam a csapatoknak. Az általános iskola utolsó évét itt kezdtem, kollégiumba költöztem és azóta teljesen itt élek és a kosárlabdának szentelem az életemet. Nem mondom, hogy könnyű volt. Kellett egy év, mire hozzászoktam teljesen az otthoni közegtől való elszakadáshoz. Nem vagyok egy ragaszkodó típus, ezzel nem voltak nehézségeim. Inkább azzal, hogy minden téren új közeg volt. Az iskolában is feleljek meg és itt is. Kicsit féltem, hogy nem sikerül jól teljesíteni. Össze tudtam egyeztetni a kettőt, ezzel nem volt probléma.”

– idézte fel a kezdeteket Bacsó Zsófia, aki nyáron az U20-as válogatott edzőtáborában bizonyíthatott. Erre így emlékezett vissza.

Amikor megtudtam, hogy behívót kaptam az U20-as válogatottba, nagyon izgultam. Egyben nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen fejlődési lehetőségek fognak körülvenni. Nagyon örültem, hogy megismerhettem más csapatból játékosokat és új edzőket, velük dolgozhattam. Különösen érdekes és nagyon tanulságos volt, hogy a felnőttek ellen edzőmeccseket játszhattunk. Ott megmutathatom, hogy mit tanultam a másfél hét alatt, illetve az eddigi edzőimtől. A fejlődésem szempontjából az egyik legnagyobb előrelépés volt, hogy ott lehettem.

A DVTK saját nevelésű bedobója nagy lehetőségként tekint a közös munkára a felnőtt csapattal. “Számomra óriási lehetőséget jelent, hogy itt edzhetek és kerettag lehetek. Az első perctől azon vagyok, hogy minél több játékpercet harcoljak ki a felnőttek között is. Rengeteg rutinos játékos van a csapatunkban, nagyon örülök, hogy ilyen emberek között edzhetek és fejlődhetek.”

A teljes videó megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés