Hirdetés
Archivum

Baja-Gyõr: 65 személyi hiba, 76 büntetõ:

:

Hirdetés

Lezárult az elsõ negyeddöntõ párharc a Magyar bajnokság rájátszásában. A Gyõr 82-57-es gyõzelmet aratott Baján és ezzel a sikerével elõdöntõs.

Vasárnap a Gyõr-Baja párharcban a második mérkõzésre került sor. Az elsõ találkozót a Gyõr hazai pályán 106-64-re nyerte, majd a bajaiak tartozása miatt a versenybizottság 20-0-val írta jóvá a mérkõzést. A bajai csapat körül a vitás helyzet és a pénzügyi gondok nem oldódtak meg, de ez a játékon nem látszódott az elsõ negyedben. A hazaiak tartották a lépést a Gyõrrel, sõt 11-11 után a vezetést is átvették. 10 perc után 17-16-os hazai elõny állt az eredményjelzõn.

A második szakaszban a fiatal Nagy Dóra agilis játékával, illetve Rasheed pontjaival a Gyõr gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és a szünetre 41-23-as elõnyre tettek szert. Az elsõ félidõben a gyõriektõl Rasheed 11 pontig jutott, úgy, hogy mezõnybõl mindössze egy dobást hibázott. A harmadik negyedben állandósulni látszott a 18-20 pontos differencia a két alakulat között. A rengeteg szabálytalanságot (65 személyi hibát ítéltek meg a játékvezetõk) és helyenként bántóan sok hibát hozó találkozón 30 perc után végül 66-49-es elõnyben voltak a gyõriek.

A negyedik szakaszban – ahogy szokták mondani – a küzdelem dominált, a fontos kérdések jóval korábban eldõltek. Az utolsó percekre a hazaiak teljesen elfogytak, a találkozót egy 9-1-es futással zárta a Gyõr, így alakult ki 73-56 után a 82-57-es végeredmény. A gyõriek legeredményesebbje a 16 pontos Nagy Dóra volt.

A Gyõr ellenfele az elõdöntõben a Pécs-Vasas párharc gyõztese lesz.

Eredmény
Bajai NKK – UNI SEAT Gyõr 57-82 (17-16, 6-25, 26-25, 8-16)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Gyõr javára.


Ami pedig a bajaiak tartozásait illeti. A klub hivatalos honlapján az alábbi információ jelent meg:

“Szepsi Gina feljelentette a Baját tavalyi tartozás miatt. Nagypál Gábor, a Bajai NKK elnöke a mérkõzés elõtt közölte, hogy a játékost kifizették. Ugyanakkor Bozóki Bettina is feljelentette az egyesületet, ezért a klubvezetés az õ játékjogát is felfüggesztette Szepsié mellett, így már egyikük sem lép pályára bajai színekben (helyettük az utánpótlás tehetséges junior játékosai kaptak játéklehetõséget). Bozóki pénzének rendezésére szerdáig van ideje a Sugovica-parti gárdának. Függõben van még a tavaly õsszel, alig néhány mérkõzés után elküldött litván center, Agustine Zygaite ügye, aki miatt pontlevonással sújtotta a szövetség a Baját a bajnokság végén, így a csapat az alapszakaszban nem a 6., hanem csak a 7. helyen végzett. Az egyesület az õ esetében vitatja a tartozás jogosságát.
Forrás: bajainkk.hu

Hirdetés