Hirdetés
Archivum

Bajban volt az EuroLiga-gyõztes:

:

Hirdetés

Sokat hibázott a friss EuroLiga gyõztes Salamanca a Spanyol Bajnokság elõdöntõjének elsõ mérkõzésén. A Rivas Ecopolis a negyedik negyed elején már 8 ponttal is vezetett, de a végjátékban a hazaiak feltámadtak és behúzták a gyõzelmet. A másik ágon a Valencia esélyt sem adott a Zaragozának.

Nem volt szerencséje a Salamancának az alapszakasz gyõzelemmel, mivel a negyedik helynél sokkal többre taksált Rivas Ecopolis együttesével kell összemérniük az erejüket az elõdöntõ párharcban. Mégsem úgy indult a mérkõzés hogy a vasárnap EuroLiga gyõzelmet ünneplõ alakulatnak bármilyen gondja lesz. A második negyed elején ugyanis már 21-12-re vezetett Lucas Mondelo hölgykoszorúja.

A 9 pontos hátrányban azonban megvillant Valdemoro klasszisa. A spanyolok zsenije szerzett két labdát, bevágott két középtávolit és máris szoros vált a találkozó. Hiába próbálkozott mindennel a Salamanca, Valdemoronak olyan percei voltak, amikor nem lehetett vele mit kezdeni. A félidõ végén még egy triplája is célt ért, így 30-30-as állás mellett érkezett el a 15 perces szünet.

A harmadik negyed a Rivas Ecopolis együttesérõl szólt. Valdemoróék a játék minden elemében jobbnak bizonyultak ekkor ellenfelüknél és még azt is elbírták, hogy DeWanna Bonner a Sancho Lyttle-Erika de Souza páros mellett nem tudott érvényesülni. A 29. percben így is 38-45-re ugrott a különbség. A negyedik negyed elején Lucas Mondelo, a Salamanca mestere egy technikait harcolt ki magának, melybõl kihozta a maximumot a vendég gárda és így 41-49-re megléptek.

Fel volt adva a lecke az EuroLiga címvédõjének, akik bizonyították is, hogy Jekatyerinburgban miért értek fel a csúcsra. Silvia Dominguez szerzett egy triplát, majd Lyttle kétszer is eredményes volt egymás után, így 120 másodperc alatt a hazaiak 50-51-re zárkóztak fel. Ekkor 7 perc volt vissza a találkozóból, melynek a menetét innentõl kezdve már a Salamanca szabta meg.

A végjátékban egy sajátos rivalizálás alakult ki a múlt és a jövõ nagy csillagai, Valdemoro és Torrens között. Ebbõl Torrens jött ki gyõztesen. A Salamanca végül 69-65-re behúzta az elõdöntõt és ezzel egy gyõzelemre került a finálétól.

A Valencia-Zaragoza mérkõzésen nem kellett sokáig izgulniuk a hazai szurkolóknak. Natalia Hejkova együttese már az elsõ negyedet 25-18-ra megnyerte annak köszönhetõen, hogy 10 perc alatt 13 pontot szerzett a megállíthatatlan Brunson. A félidõre ez a különbség 47-27-re hízott és innentõl a folytatás már csak formalitás volt.

Natalia Hejkova végig forgatta csapatát, a különbség viszont így is csak nõtt és nõtt. A vége 89-54 lett. A gyõztes csapatból Brunson 19, Vesela 18, Douglas 15 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Eredmények

PERFUMERÍAS AVENIDA SALAMANCA – RIVAS ECÓPOLIS 69-65
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Salamanca javára.


CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – MANN FILTER ZARAGOZA 89-54

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Valencia javára.

Hirdetés