Hirdetés
Archivum

Bajnok a Brno!:

:

Hirdetés

Egy mérkõzés erejéig tartott a prágai csoda. A Brno magabiztosan verte a legnagyobb hazai riválisát a cseh bajnoki fináléban és ezzel megszerezte a bajnoki címet.

Egyszerûnek semmiképpen sem nevezhetõ feladat várt a Prágára, szombaton este meg kellett volna ismételniük azt a csodálatos dobóformájukat, mellyel szerdán nyertek Brnóban.

Whalen kosarával indult a találkozó és a Prága ekkor ugyanúgy megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, mint a gyõztes mérkõzésük alkalmával, de most jobban észnél volt a Brno. Eva Viteckov vezetésével nem engedte el ellenfelét Jan Bobrovsky gárdája, így alakult ki a 22-21-es elsõ negyed.

A második 10 percben aztán megvillantak a Brno tengerentúli klasszisai, DeWanna Bonner és Taj McWilliams pontjaival fokozatosan ellépett a vendég gárda. Ebben a szakaszban 15 pontot vert ellenfelére a Brno. A szünetben 33-47-re vezetett a trónkövetelõ.

Amikor a harmadik 10 percben Skerovics találatával 52-35-re elment a Brno, ezzel eldõlt a találkozó sorsa. A Prága már lélekben is feladta csatát, így az utolsó negyedóra Bobrovsky tanítványainak örömjátékát hozta. A bajnok Brno legjobb játékosa DeWanna Bonner  volt, aki az utolsó mérkõzésen 20 pontot és 11 lepattanót szerzett,  mellette két régi kedvenc Eva Viteckova és Hana Horakova remekeltek, 14-14 pontot szereztek. A második oldalon Charde Houston 19 pontját és 5 lepattanóját lehet kiemelni.

Eredmény

ZVVZ USK Praha – Frisco Sika Brno 69:83 (22:21, 11:26, 13:17, 23:19)
Cseh bajnok a Brno!

Hirdetés