Hirdetés
Archivum

Bajnok a Fenerbahce!:

:

Hirdetés

A negyedik találkozón hosszabbítás után diadalmaskodott a Fenerbahce a Galatasaray ellen a Török Bajnokság döntõjében. Rátgéber László együttese 3-1-es összesítéssel bajnoki címet ünnepelhetett.

A pénteki gyõzelmével a Fenerbahce kivívta a lehetõségét annak, hogy a negyedik találkozón hazai pályán egy gyõzelemmel megszerezhesse a bajnoki címhez szükséges harmadik sikert a döntõ párharcban. Ennek fényében az összecsapást hatalmas érdeklõdés kísérte, a lelátó zsúfolásig megtelt. Ráadásul a Fenerbahce teljes vezérkara és a klub több ismert sportolója is tiszteletét tette a mérkõzésen.

Az elsõ negyedben gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Fenerbahce. Rátgéber csapata végig 2-4 ponttal vezetett nagy riválisa elõtt. A hazaiaknál McCoughtry, Yilmaz és Vardarli villogott, míg a másik oldalon a három tengerentúli klasszis, Augustus, Fowles és Catchings tartotta a frontot. Kiváló kosárlabdát hozott az elsõ periódus, melynek végén 25-21-re mentek a hazaiak.

A második negyedben sem változott sokat a játék képe. A Fenerbahce dominált, miközben a Galatasaray futott az eredmény után. Ekkor a mérkõzésen a festékben Matovic vette át az uralmat és Hana Horakova is megvillant a hazaiaknál. A remek egyéni teljesítményeknek köszönhetõen a játékrész felénél már 36-28-ra is vezettek a hazaiak. Ez az elõny a negyed végéig is kitartott. 20 perc játék után 40-33 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed nagy fordulatot hozott. A végül 31 pontig jutó Seimone Augustus parádés megoldásainak köszönhetõen 48-47-re zárkóztak fel a vendégek. A kisebb hullámvölgybe kerülõ Fenerbahcét ekkor Matovic és McCoughtry pontjai tartották életben. Végül a harmadik etap után 55-51-es hazai elõnnyel vonultak pihenõre a csapatok.
 

A negyedik szakasz földöntúli izgalmakat tartogatott. 7 perccel a rendes játékidõ vége elõtt 59-59-nél egyenlített a Galatasaray. Ezt követõen pedig egy igazi klasszikusban volt részünk. 2-4 ponttal továbbra is a hazaiak vezettek, de az elképesztõ napot kifogó Augustus dobásaival folyamatosan tapadtak a vendégek. Az utolsó két percbe 73-68-as elõnnyel fordult Rátgéber László hölgykoszorúja. Az utolsó percben azonban megint villant Augustus és kiegyenlített.

75-75-rõl jött a hosszabbítás. A ráadás szintén hatalmas fordulatokat hozott. Catchings pontjai után 76-79-re elléptek a vendégek, majd 81-81-nél ismét egyenlõ állást jegyezhettünk fel. Ezt követõen 83-86-ra megint a Galatasaray ment, majd innen a végjátékban egy 8-0-s futással, a 16 pontos Matovic, a 15 pontos Horakova és a végül 34 egységig jutó McCoughtry vezetésével behúzta a mérkõzést és ezzel a bajnokságot a Fenerbahce.
 

Hatalmas utat tett meg a bajnoki címig a Fenerbahce, mivel Diana Taurasi és Penny Taylor távozása után egy átalakult kerettel is sikerült felérni a csúcsra. Rátgéber László a sok pécsi siker és a Szpartak Moszkvával elért EuroLiga gyõzelem mellé ezt az aranyérmet is elõkelõ helyre teheti a vitrinjében. Mert vannak olyan eredmények amelyekre érdemes büszkének lenni és látva ezt a párharcot, illetve az egész szezon eseményeit, ez a siker mindenképpen az élre kívánkozik.


Eredmény

Fenerbahçe – Galatasaray Medical Park 91-86
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 a Fenerbahce javára.
 

VIDEÓ: Az ünneplés képei

Hirdetés