Hirdetés
Archivum

Bajnok a hibátlan Seattle Storm!:

:

Hirdetés

Elképesztõ dobóformának köszönhetõen 84-87-es gyõzelmet aratott Atlantában a Seattle Storm és ezzel 2004 után újra felért a WNBA csúcsára.

Sorsdöntõ állomásához érkezett péntek hajnalban a WNBA nagydöntõje, a Seattle 2-0-s vezetése ugyanis azt jelentette, hogy innentõl kezdve bármelyik találkozó után bajnokot avathatnak. A Storm-nál is tudták ezt, szemmel láthatóan nem akarták a párharcot tovább húzni és 4 perc játék után már 4-13-ra vezettek. A Philips Arena 10522 fõs közönségének azonban nem kellett sokáig búslakodnia. Beindult Castro Marques és McCoughtry, jöttek a hárompontosak a különbség pedig a kisszünetre 24-28-ra olvadt.

A második negyed elején megint meglépett a Seattle és 27-33-nál akár egy kiütéses vendég siker is benne volt a levegõben. A döntõ hangulatát nehezen emésztõ hazaiakat ezúttal a két brazil, Castro Marques és Erika De Souza lendítette át a holtponton. A két dél-amerikai vendégmunkáson kívül a játékrész elsõ 6 percében más nem is szerzett pontot. A Dream gyengélkedését nem tudta maradéktalanul kihasználni a Storm, így amikor Miller és McCoughtry dobásai is ültek. A különbség megint csökkent a két gárda között, sõt a negyed vége elõtt 1 perc 37 másodperccel 41-41-nél egyenlõ eredményt mutatott a nagy óra. A játékrész utolsó másfél percében két találatot láthatott a közönség, Bird duplája és McCoughtry hármasa azt jelentette, hogy 44-43-ra megy a Dream.

A harmadik periódus elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, „nyugodt” kosárváltásokat hozott az elsõ 5 perc. Aztán két váratlan seattle-i labdaeladás és egy 2+1 McCoughtry-tól, illetve egy dupla Castro Marques-tõl és máris 56-51-re ment a Dream. Ez az elõny sem tartott sokáig, 59-59-nél 2 perccel a harmadik szakasz vége elõtt utolérte a hazaiakat a Storm, majd 2 perc alatt egy 8-1-es futással 60-67-es elõnyre tettek szert.

A negyedik negyedben a jelentõsebb hátrány tudatában kockáztatnia kellett volna az Atlantának, ehelyett azonban a Seattle akarata érvényesült a pályán. Lassan, de biztosan 9-10 pont környékén állandósult a differencia. Gyakorlatilag esélye sem volt felzárkózni a Dream-nek, miután a játékrész 9. és 3. perce között, azaz 6(!) percen át nem tudtak mezõnykosarat dobni, csak büntetõket.

Az utolsó 2 és fél percbe, a hajrába 73-83-as állás mellett érkeztek a csapatok. Ekkor McCoughtry kezébe vette az irányítást, egymás után 9 pontot szerzett, 31 másodperccel a lefújás elõtt pedig már csak 82-85-re ment a Seattle. McCoughtry még 81-85-nél három büntetõ dobhatott, de ebbõl csak kettõt értékesített. Ez azért fontos, mert így Castro Marques 6 másodperccel a lefújás elõtt szerzett duplája, csak 84-85-ös állást és nem egyenlítést hozott. Az utolsó pillanatokban a hazaiak már csak a szabálytalankodni tudtak, Little két sikeres büntetõjével pedig kialakult a 84-87-es végeredmény.

A találkozó a Seattle tökéletes szezonjának hû lenyomata volt, a Storm kezdõjébõl ugyanis mindenki kétszámjegyû pontot ért el. A Seattle teljesen megérdemelten ülhetett fel a WNBA trónjára és Phoenix tavalyi, egyéni megoldásokra építõ sikere után ismét bebizonyosodott, hogy a kosárlabda csapatsportág. Csapatban pedig jelenleg a Storm-nál nincs jobb nõi kosárlabdában.


Eredmény


Atlanta Dream – Seattle Storm 84 : 87 (24:28) (20:15) (16:24) (24:20)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0! Bajnok a Seattle Storm!

Hirdetés