Hirdetés
Archivum

Bajnok a Jekatyerinburg!:

:

Hirdetés

Söpréssel lett orosz bajnok a Jekatyerinburg. Gundars Vetra együttese a Szpartak Moszkva csarnokában is diadalmaskodott csütörtök este és ezzel 3-0-s összesítéssel nyerte a döntõ párharcot. A harmadik mérkõzést jobban kezdte Pokey Chatman csapata, de a harmadik negyedtõl kezdve a játék minden elemében jobbnak bizonyultak a vendégek.

Gyõzelmi kényszerben lépett pályára az Orosz Bajnokság döntõjének harmadik mérkõzésén a Szpartak Moszkva, miután az elsõ két összecsapást a Jekatyerinburg hazai pályán megnyerte. Ennek megfelelõen határozottan kezdett Pokey Chatman csapata és 7 perc játék után már 8 ponttal vezettek. A Szaprtak Moszkva együttesénél Taj McWilliams és Sue Bird termelte a pontokat, melynek köszönhetõen az elsõ negyed végén 20-12 állt az eredményjelzõn.
 

A második negyed elsõ felében 10 pont környékén mozgott a differencia, majd a ahogy közeledett a félidõ, úgy csökkent a Szpartak Moszkva elõnye. 33-23 után a szünet elõtti utolsó percre 35-31-re zárkóztak fel a vendégek. A félidõ 37-31-es eredményét végül Epiphanny Prince állította be egy duplával.

A bajnoki cím sorsa a harmadik negyedben dõlt el. A játékrész legelején még Osipova 2+1-es megoldása után 40-31-re vezetett a Szpartak Moszkva. Ekkor azonban ritmust váltott a Jekatyerinburg. A palánk alatt Parker és Stepanova villogott, illetve Nolan is hozzászólt a találkozóhoz, 5 perc elteltével 46-47-nél pedig már vendég elõnyt jegyezhettünk fel. Innentõl kezdve a lefújás pillanatáig már nem is vezettek a hazaiak. 30 perc után 52-57-nél 5 ponttal járt elõrébb Gundars Vetra alakulata.

A negyedik szakasz elején Gruda és Dumerc is betalált a vendégeknél, akik ezzel 2 perc alatt 52-61-re léptek meg. Innentõl kezdve mindenki tudta, hogy mi lesz ennek a párharcnak és a finálénak a vége. 5 perccel a lefújás elõtt 59-63-ra feljöttek Sue Birdék, de innen pillanatok alatt 59-67-nél újra nagy elõnybe kerültek a vendégek. A végjátékban már 10 pont környékén járt a különbség, a vége pedig 70-75.

A hazaiaknál Taj McWilliams 21, míg Sue Bird 16 pontot szerzett. A vendégeknél Parker 20, Pondexter 15, Dumerc 14 ponttal vette ki a részét a sikerbõl, amely újabb bajnoki címet ért a Jekatyerinburgnak.

Oroszországban a Jekatyerinburg az idei évben kiemelkedett a mezõnybõl. Az Orenburgnak fõleg januárban voltak fellángolásai, amikor a kupadöntõn 5 perccel a lefújás elõtt még vezettek Jekatyerinburgban, a szezon végén azonban több légiósukat nélkülözve már nem tudtak beleszólni a nagyok játékába. A Szpartak Moszkva fõleg a nemzetközi porondon bizonyította, hogy kisebb költségvetéssel is ütõképes csapatot tudnak építeni. A Jekatyerinburg pedig úgy ünnepelhetett bajnoki címet, hogy a fõ céljukat az EuroLiga gyõzelmet nem érték el.

Eredmény

SzpartaK Moszkva Vidnoje – UMMC Jekatyerinburg 70-75
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Jekatyerinburg javára.

Hirdetés