Hirdetés
Archivum

Bajnok a Salamanca!:

:

Hirdetés

Egy pontgazdag mérkõzésen diadalmaskodott a Salamanca Valenciában és ezzel az EuroLiga után a Spanyol Bajnokságban is felért a csúcsra.

Hihetetlen negyeddel kezdõdött az egyik fél második gyõzelméig tartó spanyol bajnoki döntõ második felvonása. Védekezni mindkét gárda elfelejtett, amibõl egy kifejezetten közönségszórakoztató pontzuhatag kerekedett. 20-19-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben ekkor még 3 és fél perc volt hátra az elsõ szakaszból. Az elsõ negyed utolsó perceit nagyon megnyomta a hazai gárda és végül 32-24-re léptek meg.

A második negyed döntötte el a bajnoki cím sorsát. 4 perc sem kellett hozzá és 34-34-nél utolérte ellenfelét a Salamanca. Lucas Mondelo együttese nemcsak utolérte riválisát, de fokozatosan el is léptek a Valenciától. A szünetben 39-49-es vendég vezetést jegyezhettünk fel. A második etapot ezzel 7-25-re nyerte az EuroLiga címvédõje.

A harmadik negyedet is a Salamanca kezdte jobban és 2 perc alatt 44-58-ra húztak el. Nagyot küzdött azonban Natalia Hejkova gárdája és ha nem is játszottak igazán jól, de 30 perc után 63-67-re zárkóztak fel, ezzel izgalmassá téve a folytatást.

A negyedik szakasz elejét azonban egy 4-11-es futással indították Alba Torrensék és ezzel minden lényeges kérdés eldõlt. 5 perc volt vissza, amikor 69-80-nál már fogalmazhattunk a Salamanca felejthetetlen szezonját méltató mondatokat. A hajrában a Valencia még kozmetikázott az eredményen, a vége 85-90 lett. A bajnokcsapat legjobbja a 19 pontot és 12 lepattanót szerzõ Erika de Souza volt.

A Salamanca ebben a szezonban mindent vitt, az EuroLigában és a Spanyol Bajnokságban is a legjobbnak bizonyultak. Egy érdekesség a hispán szezon lezárásaként, ebben az esztendõben a Valencia egyetlen alkalommal sem tudta legyõzni hazai riválisát.


Eredmény

CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – PERFUMERIAS AVENIDA 85 -90
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Salamanca javára.

Hirdetés