Hirdetés
Archivum

Bajnok Lengyelországban a Wis³a Kraków!:

:

Hirdetés

A Lengyel Bajnokság döntõjének negyedik mérkõzésén megszerezte a párharcban harmadik gyõzelmét a Wis³a Can-Pack Kraków és ezzel bajnoki címet ünnepelhetett. A Visztula-partiak 52-50-re diadalmaskodtak vasárnap délután.

A polkowice-i hétvége második felvonására került sor a Lengyel Bajnokság döntõjében. A mérkõzést közvetítõ televízió kérésére azok után, hogy szombaton este 18 óra 15 perces kezdettel vívták a csapatok a harmadik találkozót, a folytatásra 24 órát sem kellett várni. Mivel ezt már vasárnap 13 óra 45 perces kezdettel rendezték.

Az, hogy ilyen közel volt egymáshoz a két összecsapás, a mélyebb kerettel rendelkezõ krakkóiaknak kedvezett. Már az elsõ negyedben jobbnak mutatkozott a vendég gárda. A hazaiak nagyon beragadtak a kezdésnél és gyorsan 4-9-es hátrányba kerültek. Az elsõ 10 perc végén 14-17-re ment Jose Ignacio Hernandez hölgykoszorúja.

A második negyedre sem sokat változott a játék képe. Ugyan 17-17-nél gyorsan kiegyenlítettek a hazaiak, ezt követõen azonban beindult Kobryn és a vezetésével 21-30-ra lógtak meg a vendégek. A nagyszünetben a 27-34-es krakkói elõny és elsõsorban a játék képe bajnokavatást ígért.

A harmadik negyed pontszegény kosárlabdát hozott. A krakkóiak Erin Phillips duplája után 27-36-ra növelték elõnyüket és ezt követõen a 7-9-es pontos differenciát tartották is. Tangela Smith pontjai után a negyed felénél volt egy fellángolása a Polkowice-nek, amikor 34-38-ra jöttek fel. A harmadik periódus lezárultával mégis 36-43 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyedben mindent egy lapra feltéve támadt a CCC Polkowice és olvadt is a hátrányuk. A negyed felénél 45-50-re jöttek fel, a végjátéknak pedig 49-52-es eredményrõl futottak neki a csapatok. Az utolsó fél percben még adott volt a lehetõség a hazaiak elõtt, hogy fordítsanak vagy legalább hosszabbításra mentsék a mérkõzést, de ez végül nem jött össze. A Wis³a Can-Pack Kraków a 10 pontos Kobryn és a 13 pontos Leuchanka vezetésével 50-52-es gyõzelmet aratott és ezzel bajnoki címet szerzett.

A krakkóiak a tavalyi remek EuroLiga szereplés után fogadkoztak, hogy olyan csapatot építenek, amely a szigorú lengyel légiós szabályokhoz is jobban alkalmazkodik és megpróbálnak a hazai porondon is felérni a csúcsra. A Wis³a Can-Pack Kraków vezetõi így is tettek, a gárda ebben a szezon kiemelkedett a lengyel mezõnybõl és megérdemelten ünnepelhettek vasárnap délután.

A Lengyel Bajnokság döntõjének legértékesebb játékosa (MVP) Yelena Leuchanka lett.


Eredmény


CCC Polkowice – Wisla Can-Pak Kraków 50-52

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0.

Hirdetés