Hirdetés
Archivum

Bajnokavatás lehet szerdán Törökországban:

:

Hirdetés

Szerdán magyar idõ szerint 16 óra 45 perctõl rendezik a török bajnoki finálé negyedik meccsét. A Fenerbahce 2-1-es elõnyben fogadja a Cukurovát. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban egy újabb hazai gyõzelemmel megszerezheti a bajnoki címet.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A felek 1-1-es állásról érkeztek a Fenerbahce otthonában lejátszandó két találkozóra. Ennek megfelelõen a hétfõi mérkõzésnek hatványozott tétje volt, de ezt csak az egyik oldal érezte át. A Fenerbahce domináns játákkal kiütötte csalódást keltõ teljesítményt nyújtó riválisát és egy lépésre került a címvédéstõl. A Fener már a második negyed elején eldöntötte a meccset, amikor indiszponált riválisát 8-0-s futással leszakította és 31-13-as elõnyre tett szert. Astou Ndour-t leszámítva a Cukurova többi klasszisa már csak a meccs azon részében kozmetikázott a rendkívül lehangoló képet festõ statisztikáján, amikor a lényeges kérdések eldõltek.

A Fenerbahce teljesítményébõl semmit nem von le a Cukurova gyenge produkciója. Sõt, Valerie Garnier csapatának extra védekezése, akaratereje is kellett a dominanciához és ahhoz, hogy riválisuknak idõ elõtt elmenjen a kedve a játéktól. A légiósok közül a francia edzõnõ ismét Kiah Stokes és Cecilia Zandalasini kettõsének szavazott bizalmat, míg a kimaradó Bria Hartley és Anastasiya Verameyenka lett. A Fenerbahce minden téren dominált hétfõn. A dobóformájukat tekintve elsõsorban a triplákat kell kiemelni, ahol a 22 kísérletükbõl 12 sikeres lett. A lepattanócsatát 40-27-re nyerték és volt öt szerzett labdájuk is. Gyorsindításból 17, második esélybõl 10 pontjuk született. A riválisukat összesen 12 eladott labdába kényszerítették bele és ezeket könyörtelenül megbüntették, hiszen ilyen szituációk után 17 pontot rögzítettek a statisztikai lapjukra.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Elsõsorban azonban nem is a számok, hanem a mentális felkészültség és a koncentráció terén mutatkozott nagy differencia a felek között. Itt óriási kérdés, hogy ez csak egy átmeneti hullámvölgy vagy innen már a Cukurovának nincs visszaút. A Fener-nél Kelsey Plum lépett elõ vezérré 27 ponttal, de mellette Birsel Vardarli-t is ki kell emelni, aki szempontjából a tavasz legjobb teljesítményét nyújtotta a maga 18 pontjával. Érdemes kiemelni, hogy Stokes és Zandalasini szerepeltetése milyen jól mûködik. Stokes 11 pont, 15 lepattanós dupla-duplát hozott össze, de az olasz klasszis 11 pontjára is óriási szükség volt. A Cukurovánál Ndour-ról esett már szó. Az elsõ két meccsen remeklõ Chelsea Gray és Kelsey Brone sokat hibáztak. Ketten együtt 19 mezõnykísérletbõl 9-et értékesítettek.

A hétfõn látottak alapján nagy esélyes a Fenerbahce. Sokkal frissebbnek tûnik mentálisan a címvédésre készülõ gárda és több opciója van mezõnyben. A Cukurovának csak a sztárjai extra egyéni produkciójával és a hétfõinél lényegesen higgadtabb játékkal lehet esélye.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Hirdetés