Hirdetés
Archivum

Bajnokavatásra készülnek Rózsahegyen:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától rendezik a szlovák bajnoki döntõ harmadik mérkõzését. Az MBK Ruzomberok az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-0-s elõnyben hazai pályán lép pályára.

Fotó: Facebook.com/mbkruzomberok/

Fotó: Facebook.com/mbkruzomberok/

Az egykoron még Natalia Hejkova irányításával két Euroligát nyerõ MBK Ruzomberok 16 év után – a kassai csapat egyeduralkodását követõen – lehet ismét bajnok Szlovákiában. A bajnoki döntõ párharcban az elsõ meccset 80-68-ra nyerték hazai pályán, majd 67-56-os sikert arattak a Pie¹»anské Èajky otthonában. Óriási az érdeklõdés a szombati találkozó iránt. Már elõvételben elkelt a jegyek többsége. A fõlelátón még pótszékeket is telepítettek, így várhatóan több mint kétezren követik a helyszínen az összecsapást.

“Nem szeretnék még a bajnoki címrõl beszélni, csak a legközelebbi mérkõzésünkre és a gyõzelemre koncentrálunk.” – mondta Juraj Sura az MBK Ruzomberok vezetõedzõje, aki nagyon óvatosan beszélt a meccset övezõ felfokozott hangulatról. “Edzõként nagyon tisztelem a szurkolóinkat és természetesen várom már nagyon az esti mérkõzést, ugyanakkor megpróbálom kizárni ezt az atmoszférát. Nekünk csak a meccsre szabad figyelnünk és arra, hogy megszerezzük a gyõzelmet.”

A szerdai pöstyéni találkozó hullámzó játékot hozott, ahol a második negyedben különösen palánk alatti fölényét érvényesítve a Rózsahegy került elõnybe. Extrán szedték a támadólepattanókat és a második esélybõl szerzett pontokkal növelték a differenciát. A harmadik etapban még fordított a Pöstyén, de egy 9-0-s futás az MBK Ruzomberok-tól eldöntötte a derbit. “Az, hogy leadtuk a kisebb vezetésünket, egyértelmûen csalódás. Ettõl függetlenül annak örülök, hogy a lányok nem adták fel a félidõ után és szívüket, lelküket kitették a pályára. Sajnos ez kevés volt a gyõzelemhez.” – nyilatkozta Richard Kucsa, a Pie¹»anské Èajky vezetõedzõje.

Szombaton, ha tudja kezelni a kiemelkedõ várakozásokat a rózsahegyi gárda és nem remegnek meg a kezeik, akkor egyértelmûen favoritok. A két keret között minõségi különbség mutatkozik. Amit Janeesa Jeffery, Eglé ©ik¹niūtė és Aaryn Ellenberg triója tud pontosságban, sebességben, arra eddig nem volt válasza a Pie¹»anské Èajky alakulatának.

Hirdetés