Hirdetés
Európa

Bajnoki rajt Lengyelországban:

:

Hirdetés

A hétvégén Lengyelországban is megkezdődtek a bajnoki küzdelmek. Az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb bajnoksága jöhet.

Átalakult a lengyel mezőny a nemzetközi kupaszereplést tekintve. Az elmúlt években jellemzően a CCC Polkowice és a Wisla Krakow Euroligázott. A Gdynia gazdasági problémák miatt kikerült ebből a körből. Idén a Gdynia indul az Euroligában, míg a bajnoki címvédő CCC Polkowice, az Artego Bydgoszcz és a Gorzów az Európa Kupában szerepel. Az előttünk álló szezonban nem lép ki a nemzetközi porondra a Wisla Krakow és a Sleza Wroclaw.

Az erőviszonyokat tekintve nagy versenyfutás alakulhat ki. Némileg visszavett a költségvetésből a CCC Polkowice. Igaz, a francia center Ana Maria Filip, a szerb Miljana Bojovic a korábbi győri Artemis Spanou, illetve Marię Conde érkezése azt mutatja, hogy a bajnoki címért harcba szállnának. Ráadásul ezzel a kerettel az Európa Kupa sem esélytelen. A lengyel mag pedig továbbra is az egyik legerősebb a mezőnyben. A Gdynia az Euroliga miatt az utóbbi évek legerősebb alakulatát hozta tető alá saját szintjéhez mérten. Óriási fegyvertény számukra, hogy Barbora Bálintová, Bec Allen, Sonja Greinacher, Aldona Morawiec és Kamila Podgórna maradt. Nem kellett teljesen új csapatot építeni. Az Euroliga selejtezője pedig megmutatta, hogy Maryia Papova vagy Marissa Kastanek támadásban sokat hozhat. A Polkowice elsőszámú kihívói lehetnek.

Az üldözőboly játékereje felmérhetetlen. Az Artego Bydgoszcz hét új igazolással fut neki a szezonnak. Közülük Brianna Kiesel neve Győrből lehet ismerős. A Gorzow hat új játékost hozott. Zhosselina Maiga, Kahleah Cooper és Chloe Jackson egészen jól csengő nevek. A Wisla Krakow-nál Stefan Svitek kezdett ismét építkezésbe. Mérsékeltebb lehetőségekkel, de így is minőségi légiósokkal vágnak neki a szezonnak. Gabija Meškonytė, Krystal Vaughn és Chloe Wells a legismertebb neveik. A Sleza Wroclaw csapatában Nevena Jovanovic-nak szurkolhatunk. A krakkóiakhoz hasonlóan nemzetközi kupaszereplés nélkül is erős gárdát raktak össze. Maradt tavalyról Cierra Budrick és érkezett mellé Britney Jones, de Ana Pocek is komoly erősítés a Wroclaw-nál.

Hirdetés