Hirdetés
Európa

Bajnoki rajtok hétvégéje: Törökország:

:

Hirdetés

Szombaton a török élvonalban is megkezdődnek a küzdelmek. A Fenerbahce és a Galatasaray versenyfutására van kilátás.

Mint mindenhol Európában, így természetesen Törökországban is a világjárvány és annak várható hatásai a bajnokságra, tematizálják a közvéleményt a szombati rajt előtt. Abban a többség egyetért, hogy komoly bizonytalanság jellemzi majd a szezont. Ilyen körülmények között pedig a két isztambuli sztárcsapat, az Euroliga főtáblás Fenerbahce és Galatasaray szervezettsége, riválisaikhoz mért nagyobb profizmusa, lépéselőnyt eredményezhet.

A Fenerbahce Cecilia Zandalasini és Kiah Stokes, illetve a hazai magjának megtartása mellett Jasmine Thomas, Kayla McBride, a WNBA egyik legjobb újoncának számító Satou Sabally és Kia Vaughn személyében négy magasan jegyzett légióst hozott. A Galatasaray jelentősen megfiatalította a keretének török játékosok adta vázát. Melléjük eredetileg a szerződést hosszabbító Bria Hartley-t, illetve Mercedes Russell-t, Bella Alarie-t és Anete Steinbergát tervezték légiósnak. Hartley-t a WNBA-s sérülése után Courtney Williams fogja helyettesíteni és Zofia Hruscakova is lehetőséget kap.

Mielőtt rátérnénk a további erőviszonyokra, ki kell emelni, hogy Simon Zsófia személyében magyar játékosnak is szurkolhatunk. Az újonc Nesibe Aydin csapatát erősíti, ahol olyan társai lesznek, mint Shey Peddy, Ruthy Hebard vagy éppen Katsiaryna Snytsina. Szép eredményeket értek el az előszezonban és ezek alapján stabil középcsapat lehetnek.

A két isztambuli óriásklub mögötti közvetlen üldözőboly játékereje előzetesen szinte felmérhetetlen. Mint minden évben, rengeteg ismert név, magasan jegyzett játékosok tűnnek fel, de, hogy ezek az igazolások összhangban állnak-e a klubok lehetőségeivel, egyáltalán milyen szakmai munka kerül mellé, felmérhetetlen.

A harmadik Euroligás klubbal, az Izmit alakulatával a DVTK vív selejtezőt. Ők a nyári bejelentések alapján öt légióst (Milica Jovanovic, Clarissa dos Santos, Egle Siksniute, Erica Wheeler, Ariel Atkins) terveztek, de a felkészülési meccseik egyelőre más képet mutattak. Ki kell emelni a Botas-t, ahol a Galata ikonja Isil Alben kapott szerződést, így az egyik legrutinosabb török magot formálták. Bahar Caglar, Ayse Cora és Tilbe Senyürek mind-mind a válogatott klasszisa.

Komoly erőforrásokat mozgatott meg az Elazig, többek között Nika Baric, Reshanda Gray és Alena Hanusova leigazolásával. A Cukorova visszacsábította Alina Iagupovát. Az Ormanspor Riquna Williams, Brittney Sykes és Angelica Robinson szerepeltetésétől várja az előrelépést. A Besiktas-nál többek között Angela Salvadores kapott lehetőséget. Ismét nagy terveket szövöget a Hatay, akik Astou Ndour, Alexis Prince és egy kicsit később majd Napheesa Collier klasszisától várják, hogy visszakerüljenek az élbolyba.

Hirdetés