Hirdetés
Európa

Bajnoki rangadóval folytatják Yvonne Turnerék:

:

Hirdetés

Csütörtökön magyar idő szerint 15 órától orosz bajnoki rangadón fogadja Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg az UMMC Jekatyerinburgot.

Az Orenburg és a Jekatyerinburg idén (is) már jól ismerheti egymást. Ez lesz a két gárda hatodik tétmeccse és még csak most kezdtük a szezon utolsó harmadát. Mind az öt találkozót a Jekatyerinburg nyerte. Ebben benne van a FIBA Európai Szuperkupa, két Euroliga csoportmeccs, egy Orosz Kupa elődöntő és a bajnoki alapszakasz őszi derbije. Nagy favorit ezúttal is a bajnoki címvédő, de egy válogatott szünet után mindig megjósolhatatlan a sportforma. Az Orenburg a kanadai válogatottba adott játékost Nayo Raincock-Ekunwe személyében. A Jekatyerinburg pedig Alba Torrens-t, Brittney Griner-t és Emma Meesseman-t delegálta az olimpiai selejtezőkre.

A tét igencsak komoly ezen a rangadón. A Jekatyerinburg, mivel a Kurszkkal is megmérkőzik, a hétvégén bebiztosíthatja az alapszakasz első helyét. Az Orenburg némileg légüres térbe került, miután öt veresége miatt az első kettőt már nem foghatja be, de a harmadik helyét a Szpartak Moszkva nem veszélyezteti. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy tavasz előtt tudnak-e versenyképes formát mutatni. Az Orenburgnak jelenleg a legfőbb cél az Euroliga A-csoport harmadik helye (a Jekatyerinburg és az USK Praha mögött) és ezzel az, hogy elkerüljék a Fenerbahce-t a negyeddöntőben. Yvonne Turnerék számára az könnyebbséget jelentett, hogy a sorsolás úgy hozta: éppen a válogatott szünet előtt voltak szünnaposak a bajnokságban, így kaptak időt a feltöltődésre. Az utolsó tétmeccsükön az USK Prahától szenvedtek 86-67-es vereséget.

Az Orenburg és a Jekatyerinburg legutóbb január 8-án találkozott, az volt a felek eddigi talán legélesebb összecsapása. Bár végig vezetett a Jekatyerinburg és 71-50-es sikert aratott, de nem tudta felvenni a ritmust a riválisa szigorú védekezése ellen. 12 perccel a vége előtt mindössze 45-40-re ment a címvédő. A záró szakaszra fogyott el az Orenburg és magassági fölényét érvényesítve azzal a lendülettel behúzta a győzelmet a Jekatyerinburg, melynek keretéből Brittney Griner 20 ponttal emelkedett ki. Yvonne Turner 16 pont, 6 lepattanós teljesítménnyel az Orenburg legjobbjának bizonyult. Több szerzett labdával zártak és 17 eladott labdába kényszerítették bele a Jekatyerinburgot, ami nem jellemző az orosz bajnokra. A jó védekezés mellé hét triplát tudtak tenni Georgios Dikaioulakos tanítványai. A Jekatyerinburg azóta ismét elveszítette Jamierra Faulkner-t, akinek újra műteni kellett a térdét.

Nagy kérdés, hogy milyen formát mutatnak a csapatok a megszakítás után. Ha az Orenburg egy kicsit is tud profitálni abból, hogy valamivel pihentebb lesz és kevesebb játékost adott az olimpiai selejtezőkre, akkor a januári meccsen mutatott erényeivel szorossá teheti a csatát.

Fotó: orenbasket.ru

Fotó: orenbasket.ru

Hirdetés