Hirdetés
Archivum

Bajnokok Bajnoka a Vasas leány kadett csapata:

:

Hirdetés

Sopronban elsõ ízben megrendezett FIBA U 16-os Bajnokok Tornája a nagy hagyományokkal rendelkezõ moszkvai U 14-es tornának a mintájára került lebonyolításra.

A november 11-17 között lezajlott tornára a rendezõ Soproni Darazsak Akadémiája mellett 7 ország bajnokcsapata a szlovák Banska Bystrica, a lengyel MUKS Poznan, a cseh Frisco Brno, a horvát Novi Zagreb, a szerb Red Star, az olasz Magica Pallacanestro és a Vasas-Basket Akadémia kadett bajnoka fogadta el a meghívást a jövõ tehetségeinek versenyére.

A színvonalas csoportmérkõzések és elõdöntõk után torna záró napja szlovák-szerb csatával kezdõdött, melyet izgalmas végjátékban északi szomszédaink nyerték. Ezzel a Banska Bystrica végzett a 7., míg a Red Star a 8. helyen.

Az 5. helyért a Soron fiataljai gyõztek, akik szintén izgalmas mérkõzésen kerekedtek felül az olasz együttesen, megszerezve ezzel az elõkelõ 5. helyet. A Magika Pallacanestro lett a hatodik.

Óriási küzdelmet hozott a harmadik helyért megrendezett találkozó is, melyen a lengyel csapat rossz elsõ félidõ után visszaküzdötte magát a mérkõzésbe, ám a végén a horvát Novi Zagreb lányai emelhették boldogan magasba a kezüket. A Poznan így éppen csak lecsúszott a dobogóról.

A döntõben a cseh Frisco Brno és a Vasas Basket Akadémia nézett farkasszemet egymással. A selejtezõk során a Vasas éppen a csehektõl szenvedte el egyetlen vereségét. A visszavágás sikerült. A két csapat remek, izgalmas mérkõzést játszott egymással, melyet végül a Vasas nyert 61-57-re. Így az ezüstérmes a Frisco Brno csapata lett, a Bajnokok Bajnoka pedig a Vasas-Basket Akadémia

Végeredmény
1. Magyarország (Vasas-Basket Akadémia)
2. Csehország (Frisco Brno)
3. Horvátország (Novi Zagreb)
4. Lengyelország (MUKS Poznan)
5. Magyarország (Soproni Darazsak Akadémia)
6. Olaszország (Magika Pallacanestro)
7. Szlovákia (Banska Bystrica)
8. Szerbia (Red Star)

Különdíjak
All-Star 5: Karolina Olszewska (MUKS Poznan), Ivana Dojkic (Novi Zagreb), Farkas Fanni (Vasas Basket Akadémia), Kuttor Enikõ (Soproni Darazsak Akadémia), Aneta Mainclová (Frisco Brno)

Torna Legjobb Játékosa (MVP): Kuttor Enikõ (Soproni Darazsak Akadémia, 129 IBM)
Gólkirály: Mariella Santucci (Magika Pallacanestro, 135 pont)
Torna Legjobb Lepattanózója: Kuttor Enikõ (Soproni Darazsak Akadémia, 66 lepattanóval)

Csapatok legjobbjai: Ivanka Dojkic (Novi Zagreb), Mariella Santucci (Magika Pallacanestro), Karolina Olszewska (MUKS Poznan), Kocsis Fanni (Soproni Darazsak Akadémia), Lucia Striesová (Banska Bystrica), Lenka Soukalová (Frisco Brno), Snezana Bogicevic (Red Star), Tóth Tímea (Vasas Basket Akadémia)

Vasas Akadémia Sajtóközlemény

Hirdetés