Hirdetés
Magyarország

Bajnokot avatnak a Zöld csoportban:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárulnak az ANB Zöld-csoportjának a küzdelmei. 18 órától bajnoki döntővel felérő találkozóra kerül sor, amikor a Törekvés SE fogadja a Zsíros Akadémia Kőbányát.

Beliczay Zsolt, a Törekvés SE Amatőr NB1 Zöld csoportjában szereplő női csapatának vezetőedzője az alábbiak szerint foglalta össze lapunknak a bajnokság végjátékát:

A tabellán, jelenleg 1. helyen van a Törekvés SE, 3. helyen áll a Zsíros Akadémia Kőbánya. Mivel a 2. helyen álló SzPa-HSE mindkét csapattal szemben rosszabb egymás elleni eredménnyel áll és ez már változni sem fog, aki a Törekvés-Zsíros mérkőzést megnyeri, bajnok lesz! Ha az SzPA-HSE nem kap ki otthon a Szeged ellen, akkor ő az ezüstérmes. Ha a Törekvés SE vereséget szenved, csak 4. helyezett lesz. Tehát a mérkőzés tétje óriási mindkét csapat számára.

Nagy várakozás előzi meg a vasárnapi összecsapást. A korlátozott helyek miatt a kilátogató szurkolóknak előre regisztrálniuk kellett. Végül 195 férőhelyet tudtak kialakítani a Kocsis Sándor Sportközpontban a szervezők. A mérkőzés ÉLŐ STATISZTIKÁJA az MKOSZ felületein követhető, míg az ÉLŐ VIDEÓ a Törekvés SE Kosárlabda Facebook oldalán látható majd.

Az utánpótlásban hosszú évek óta dolgozó egyesületek csapatai mérik össze az erejüket a Zöld-csoport döntőjében. Az országos korosztályos “A” és “B” döntőkről készítetett összeállításainkban olvasóink is rendszeresen találkozhatnak a Törekvés SE és a Zsíros Akadémia Kőbánya csapataival. A teljes szezont nézve mindkét együttes 21 győzelmet és 4 vereséget jegyzett. A két gárda legutóbb január 30-án találkozott a Zöld csoportban, akkor a Törekvés SE 78-66-ra nyert a Zsíros Akadémia Kőbánya otthonában Darázsi Dóra 15 és Egri Zsófia 13 pontjával. A Zsíros Akadémia Kőbánya együttesében azon az estén Tatár Hanna 18 pontot ért el, Túri Eszter pedig 16 pont, 12 lepattanós dupla-duplával zárt.

A Törekvés SE a legutóbbi nyolc találkozóján nem talált legyőzőre, a Zsíros Akadémia Kőbánya pedig 12 meccses győzelmi sorozatban van. Múlt héten a junior bajnokság végjátéka miatt egyik csapat sem lépett pályára ebben a sorozatban. A Törekvés SE május 18-án verte 81-50-re a Radobasket alakulatát. A Zsíros Akadémia Kőbánya május 15-én 93-34-re a Tatát. A junior bajnokságban a Zsíros Akadémia Kőbánya elmúlt hétvégén Kecskeméten a 6. helyet szerezte meg, míg a Törekvés SE a “B” döntőt nyerte, ami az országos 9. helynek felel meg.

A Zöld csoport tabellája:

Hirdetés