Hirdetés
Nagyvilág

Bajnokot avatnak Ausztráliában:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint hajnali 5 órától rendezik az ausztrál profi liga, a WNBL buborékos szezonjának döntőjét. A mérkőzést a FIBA YouTube csatornája élőben közvetíti.

A trófeáért a Jayco Southside Flyers és a JCU Townsville Fire együttese mérkőzik. A Liz Cambage nevével fémjelzett Southside Flyers nyerte az alapszakaszt, míg mögöttük a második a Townsville Fire lett.

A lebonyolítás értelmében a Flyers és a Fire mérkőzött a rájátszás első fordulójában a felső ágon. A Flyers szerdán a 31 pont, 18 lepattanós dupla-duplát elérő Liz Cambage vezetésével 106-93-ra verte a Townsville Fire gárdáját. Ezzel a sikerrel egyenes ágon kivívták a döntőbe kerülést.

A Fire túlórára kényszerült, pénteken a Canberrát búcsúztató Melbourne Boomers alakulatával mérkőztek. A 28 pontot elérő Shyla Heal vezetésével 65-62-re nyertek.

A döntőben a Southside Flyers együttese az esélyes. Az alapszakaszban 23.6 pontot és 8.2 lepattanót átlagoló világklasszis center Liz Cambage vezeti a csapatukat. Mellette Sara Blicavs és Rebecca Cole is 14.5 pontot jegyez meccsenként, de Jenna O’Hea és Leilani Mitchell eredményes játékát is ki kell emelni. A legsokoldalúbb kerettel rendelkeznek.

A Flyers a Townsville Fire-t a november eleje óta tartó buborékos alapszakaszban előbb 101-89-re, majd 94-70-re verte. A Fire kerete Lauren Nicholson és az évad legjobb fiataljának választott Shyla Heal köré épül. A két csapat szerdai rájátszás meccsén Nicholson és Heal is 30-30 pontot ért el. Ahhoz, hogy legyen esélyük a fináléban, tőlük ismét extra kell.

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ:

Hirdetés