Hirdetés
Archivum

Bajnokot avattak Dél-Koreában:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárult a dél-koreai profi liga, a WKBL 2018/2019-es szezonja. A bajnoki címet a KB Stars hódította el.

Fotó: wkbl.or.kr

Fotó: wkbl.or.kr

Az egész évadot tekintve a KB Stars kiemelkedett a hatcsapatos mezõnybõl. Az alapszakaszt 28 gyõzelemmel és mindössze 7 vereséggel zárták. Ez azt jelenti, hogy kiemeltként automatikusan a bajnoki döntõbe kerültek. A fináléban pedig söpréssel verték a Samsung Blue Minx alakulatát.

A Blue Minx nagy bravúrt ért el az elõdöntõben, hiszen a magasabban jegyzett Woori Wibee-t ejtették ki. A döntõben viszont ezt a teljesítményt nem tudták megismételni. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot 2-2-1-es rendszerben írták ki. A KB Stars hazai pályán az elsõ két találkozót egyaránt 22-22 ponttal nyerte. A harmadik felvonás alkalmával pedig riválisa otthonában 73-64-es sikert aratott.

Dél-Koreában minden együttesben egy-egy légiós lehet. A KB Stars-nál Kayla Thornton volt, míg a másik oldalon az egykoron Sopronban is megforduló Tianna Hawkins. A döntõ MVP-je viszont nem közülük került ki, hanem Ji-Su Park (KB Stars) kapta ezt az elismerést. A Las Vegas Aces-bõl ismerhetjük a remek adottságait. Park 24.5 pontot és 11.5 lepattanót átlagolt.

Fotó: wkbl.or.kr

Fotó: wkbl.or.kr

Hirdetés