Hirdetés
Archivum

Bajnokot avattak Portugáliában:

:

Hirdetés

A hétvégén Portugáliában is lezárultak a bajnoki küzdelmek. Fennállása során harmadik alkalommal ért fel a csúcsra az Uniao Sportiva.

Fotó: fpb.pt

Fotó: fpb.pt

Portugáliában a bajnoki csatározásokat az idei évadban három csapat, az Uniao Sportiva, a Quinta dos Lombos és a GDESSA-Barreiro versenyfutása határozta meg. Az alapszakaszt 19/3-as mutatóval az Uniao Sportiva nyerte, míg a másik két alakulat 17/5-ös mutatóval zárt.

A rájátszásban a döntõig vezetõ úton az alapszakasz-gyõztes Uniao Sportiva a Vitória SC-Guimaraes és a CAB Madeira együttesét is 2-0-val búcsúztatta. A döntõbeli ellenfelük a Quinta dos Lombos lett, akik a negyeddöntõben a Boa Viagem gárdáját múlták felül 2-0-val, míg az elõdöntõben a Benficánál bizonyultak jobbnak hasonló arányban. Az elõdöntõk meglepetése az Európa Kupában is szereplõ GDESSA-Barreiro búcsúja volt.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó döntõ párharcot az Uniao Sportiva nyerte. Portugáliában 1-2-es rendszerben zajlik a finálé, tehát az elsõ meccset rendezi az alacsonyabban rangsorolt csapat. Az Uniao Sportiva idegenben is nyerni tudott a nyitány alkalmával 64-61-re. A második mecset pedig hazai pályán hozták egy hasonlóan szoros csatában 69-67-re. A döntõ MVP-je Kankou Coulibaly (Uniao Sportiva) lett.

Fotó: fpb.pt

Fotó: fpb.pt

Hirdetés