Hirdetés
Magyarország

Balogh Judit a BEAC csapatépítéséről:

:

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál Balogh Juditot az ELTE-BEAC Újbuda vezetőedzőjét kérdezte a csapatépítésről.

A csonka szezonban a versenyrendszeresek leállításakor az ELTE-BEAC Újbuda 2 győzelemmel és 19 vereséggel a tabella 12. helyén állt.

Szerintem nehezen lehet értékelni az évadot, hiszen véget sem ért. Csapatjátékban az együttes teljesítménye nagyban függ a riválisok erősségétől is. Ez a kiírás rendkívül kemény volt, de sajnos nem a magyar játékosok miatt, hanem a kiváló képességű légiósok okán. Úgy vélem, ez teljesen felborította az alsóház erőviszonyát, és erre nem számítottunk. Az utóbbi tizenhat évben mi azt képviseltük, hogy hazai kosarasokat, fiatalokat szerepeltetünk folyamatosan; ez a szisztéma gyakorlatilag megbukott, mert tudomásul kellett vennünk, hogy ezen rendszer mentén még a bennmaradást is kockáztatjuk. Ebből adódóan az összes alakulat arra lett kényszerítve, hogy minél több, jó külföldit igazoljon

– mondta az utanpotlassport.hu portálnak Balogh Judit.

Az ELTE-BEAC Újbuda vezetőedzője a keretet az alábbiak szerint mutatta be:

Benke Sárára, György Tímeára, Laklóth Annára, Tóth Dorinára, Tóth Frankára és Vincze Virágra nem számíthatunk az október 3-án rajtoló bajnokságban. Boros Júlia, Czank Tímea, Koch Dóra érkezett, rajtuk kívül három légióst várunk még. A junioregyüttesünkből Katona Boglárka csatlakozik a liga második felében, neki fizikailag erősödnie kell még, de mindenképpen számítunk rá, mert nagyon tehetséges. Minden szerdán és szombaton mérkőzéseink lesznek, ezt nem lehet végigcsinálni légiósokkal és két magyarral, nagyon fontos lesz, kinek, mennyire hosszú a kispadja; minden játékosunkra szükségünk lesz. Jelenleg hét U20-as és nyolc U23-as kosarasunk van, tehát még mindig fiatal a keretünk.

A teljes riport IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés