Hirdetés
Archivum

Barack Obama köszöntötte a Phoenix Mercury tagjait:

:

Hirdetés

Hétfõn a Fehér Házban fogadta Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a WNBA 2009-es bajnokát, a Phoenix Mercury együttesét.

Az oldott hangulatú elnöki fogadáson Barack Obama hangsúlyozta, hogy a Phoenix Mercury, több mint egy sportegyesült. Elismerését fejezte ki, amiért rengeteget tettek és tesznek Phoenix városáért. Az elnök kiemelte, hogy a Mercury elhunyt katonák árváinak tartott kosárlabdatábort vagy például hajléktalanoknak gyûjtött ruhát.

Obama beszéde végén személyes hangvételben szólt az egybegyûltekhez. „Mint tudják három csodálatos és magas nõvel élek együtt. Mindig mondom lányaimnak, Malia-nak és Sasha-nak, hogy egy nõ lehet egészséges és vonzó, miközben sikeres élsportoló. Mint egy édesapa, köszönetet mondok azért, hogy ennyire jó példát mutatnak.” – ezekkel a szavakkal zárult a fogadás hivatalos része.

A Mercury játékosai ezt követõen részt vettek a First Lady, Michelle Obama, „Let’s Move!” névre keresztelt egészséges életmódra nevelõ programjának hétfõi rendezvényén, melynek keretében gyermekeknek tartotta edzést a bajnokok.

Az Obama adminisztráció ezer szállal kötõdik a Phoenix Mercury-hoz, mivel a belbiztonsági miniszter, Janet Napolitano az egyik legismertebb és legnagyobb szurkolója a csapatnak.

A Fehér Ház honlapjának a felvétele a fogadásról:

Hirdetés