Hirdetés
Archivum

Barnai Judit távozott a PEAC-tól, Alyssia Brewer érkezett a helyére:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs a hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozott a csapattól Barnai Judit. A válogatott centert Alyssia Brewer szerzõdtetésével pótolta a pécsi klub. Részletek a PEAC közleményében.

Fotó: YouTube - DVTK TV

Fotó: YouTube – DVTK TV

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

A PEAC-PÉCS csapatát erõsíti januártól az amerikai Alyssia Brewer, aki a felmondását benyújtó Barnai Judit helyére érkezik Pécsre.

Alyssia Brewer neve nem ismeretlen a kosárlabda barátok számára, hiszen utoljára a DVTK csapatát erõsítette a 190 cm magas, 28 éves játékos. Elõször a 2015/2016-os idényre igazolt a borsodi megyeszékhelyre, amikor Magyar Kupát nyert a piros-fehérekkel és az Európa Kupában is egészen sokáig eljutott csapatával. A bajnoki rájátszás során a negyeddöntõ szekszárdi mérkõzésén szenvedett súlyos térdsérülést Brewer, aminek következtében hosszabb idõt kényszerült kihagyni. Egészen 2017 februárjáig váratott magára a visszatérése, az útja ismét egészen Miskolcig vezetett a DVTK-nál elõzõleg eltöltött idõben közönségkedvenccé vált amerikainak. A bajnokságban 11 mérkõzésen lépett pályára átlagosan 22,9 percet, 10,2 pontos és 8,1-es lepattanóátlagot jegyzett. Alyssia Brewer január 3-án érkezik Pécsre.

– Alyssia Brewer leigazolásával a lehetõ legjobban próbáltuk megoldani a helyzetet – kezd bele Kond Árpád ügyvezetõ. – Nem ismeretlen légióst igazoltunk és azt gondoljuk a négyes és ötös poszton egyaránt bevethetõ Alyssia segíthet nekünk a legtöbbet. Nem várt események árnyékolták be a karácsonyi ünnepeket, amikor december 23-án éjjel megkaptuk Barnai Judit felmondólevelét.

– Mennyire volt váratlan ez a lépés, hiszen a statisztikai átlagok is azt mutatják, hogy a két pécsi center közel hasonló idõt tölthetett a pályán?

– A BEAC-tól igazolt játékos már korábban is jelezte, hogy elégedetlen a pályán töltött szerepével, de miután megbeszélte a helyzetét szakvezetõinkkel, azt gondolhattuk minden rendben, így is váltunk el egymástól a december 22-i PEAC-PÉCS – NKE Csata meccs után. Így nyugodtan állíthatom, hogy derült égbõl villámcsapásként ért bennünket a felmondása, amit írásban küldött el. Mi nyilván nem tudjuk akceptálni ezt a lépést egy felnõtt, magyar válogatott játékostól, hiszen élõ, határozott idejû, és a klub által minden pontban teljes körûen betartott szerzõdéssel rendelkezik, amely kitér arra, hogy egyoldalúan felmondani csak valamelyik fél súlyos szerzõdésszegése esetén lehet.

– Milyen lehetõségek voltak a helyzet megoldására?

– Karácsony ide, karácsony oda, minél gyorsabban a helyzet megoldására kellett törekednünk szakvezetésünkkel közösen, annak ellenére, hogy mindannyian családi körben töltöttük az ünnepeket ráadásul többen külföldön. Azonnal felvettük a kapcsolatot egy szabad státuszú magyar centerrel, akivel végül annak ellenére nem tudtunk megállapodni, hogy ajánlatunkban „elmentünk a falig”, sõt. Tovább léptünk, és mivel van még egy betöltetlen légiós helyünk, és csupán négy hónap van hátra a bajnokságból, azt akartuk, hogy lehetõleg ne teljesen ismeretlen játékost igazoljunk. Alyssia Brewer játszott már Magyarországon, elmondása szerint követi a bajnokságot, tudja hová érkezik, és már nagyon várja õ is és mi is hogy itt legyen közöttünk.

– Változtak-e a célok csapatunknál?

– Lement az idény elsõ fele, hét gyõzelmet arattunk, amivel a roppant erõs és szoros mezõny ötödik helyén állunk. Ezzel nem lehetünk elégedetlenek, tudva, hogy jóformán 2-3 meccsen tudták csak szakvezetõink a legerõsebb PEAC-PÉCS-et pályára küldeni. Nyilván a két hazai vereség és a Sopron elleni meccs alakulása hiányérzetet okozhat, viszont a korábban minket oda-vissza legyõzõ ZTE NKK 13 pontos legyõzése, vagy épp az újoncként velünk rivalizáló NKE Csata elleni magabiztos gyõzelmünk, vagy az idegenbeli sikereink örömet okoztak a szurkolóinknak. Úgy látszik, hét csapat van, amely a legjobb négybe pályázik, 11 forduló után talán csak két csapat helye tûnik itt biztosnak, a veretlen Sopron Basketé és a DVTK-é. Naponta érkeznek a hírek a riválisaink erõsítéseirõl, kétségtelen, hogy még erõsebb lesz a rivalizálás megváltozott erõviszonyok mellett a rájátszásra. Ebben a helyzetben nehéz megmondani, hogy hová érhet el a PEAC-PÉCS a szezon végén, de nem szeretnénk a céljainkon változtatni, a pécsi összefogás eredményeképpen ismét a legjobb négybe jutásért küzdõ csapatunkkal. Ugyanakkor fontos a hosszabb távú gondolkodás, hogy kialakuljon egy olyan mag, egy olyan irányvonal edzõink vezetésével, amelyre tudjuk a jövõnket is építeni.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

Hirdetés