Hirdetés
Magyarország

Bátor, gyors, küzdős kosárlabdát játszó győri csapat formálódhat:

:

Hirdetés

Az M4 Sport Jövünk! utánpótlás magazinjában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT csapatáról készült egy összeállítás.

A riportban a klub fiataljai közül Milkovics Réka, Keita Aya és Dombai Réka is megszólalt, majd Iványi Dalma vezetőedző vázolta a csapatépítéssel kapcsolatos terveket.

Augusztus elején kezdtük a felkészülést. Jól haladunk, jól telt az elmúlt két hónap. Én is nagyon vártam már, hatalmas kihívás számomra is. Nagyon motiváltan érkeztem, ahogy a csapat minden tagja és a stábtagok is. Sikerült csapatszellemet kialakítani. Egy kis összefogó családdá alakultunk. Rengeteget dolgozunk, nagyon hosszú út és sok munka van előttünk, lépésről lépésre haladunk.

– mondta Iványi Dalma, aki nem titkolta az összeállításban, hogy szimpatikus volt számára a fiatalokra építő koncepció.

Talán nekem egy kicsit jobban is fekszik. Az utánpótlásból érkeztem, Pécsett a PVSK-nál nagyon sokat dolgoztam fiatalokkal. Ez is tetszett meg a győri koncepcióban, hogy nem azonnal akarnak nagy eredményt. Egy fiatal magyar és győri játékosokra épülő csapatot akartak a vezetők kialakítani, akik hosszú távon sikeresek és tudnak nagyon jó kosárlabdát játszani. Ezen az úton indultunk el idén és a lányok vevők erre. Motiváltak, szeretnének fejlődni egyénileg és csapatilag. Kellemes a munka, de az tény és való, hogy sokat kell dolgozni, türelmesnek kell lenni. Ez lesz a kulcs, mind a vezetők, mind pedig a játékosok részéről is, hogy türelmesnek kell lennünk, végig kell kell járni a ranglétrát.

Iványi Dalma a riportban a vezetőedzői teendőkről is beszélt: “Nehéz a feladatom, de azt gondolom, hogy szép is. Az elmúlt egy évben kezdett bennem érlelődni, hogy szép lassan szeretném magam felnőtt csapatnál kipróbálni. Tetszik, sokkal több koncentrációt, háttérmunkát igényel. Főleg ez a szerdai-szombat ritmus embert próbáló. Önmagammal szemben is azt gondolom, hogy türelmesnek kell lennem. Azért, mert az ember jó játékos volt vagy van tapasztalata utánpótlásban, ez egy teljesen más kávéház. Jó segítőim vannak és a csapattal is nagyon jó dolgozni. Figyelnek, próbálnak mindent megcsinálni, amit kérünk tőlük és vevők arra a rendszerre, amit mi szeretnénk kialakítani, hogy utolsó vérig küzdő, bátor, gyors és agresszív kosárlabdát játszunk.”

A célokat Iványi Dalma az alábbiak szerint foglalta össze:

Nekünk a legfontosabb az, hogy előrébb lépjenek a játékosok egyénileg is és a csapaton is látszódjon az a szezon során, hogy egy-két éven belül sikerülhet eljutni a legmagasabb szintekre. Most az a lényeg, hogy a kezdeti önmagunkhoz képest a szezon végén előrébb fejezzük be a bajnokságot. Ha keményen dolgozunk, a szerencse is mellénk áll egyszer-kétszer, akkor olyan csapatunk van, amelyik idén is tud szép győzelmeket szerezni.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban: