Hirdetés
Magyarország

Bátran fordulhatnak a Csata fiataljai Zele Dorinához:

:

Hirdetés

Múlt héten jelentették be, hogy Zele Dorinával erősödik a Ludovika-FCSM Csata. A klub hivatalos honlapja beszélgetett a játékossal.

Miért döntöttél úgy, hogy távozol Szekszárdról és Ludovika-FCSM Csatához igazolsz?

Több oka is van, hogy eljöttem Szekszárdról; összetett döntés volt a távozás. Nagyon tetszett a Csata koncepciója, amit felvázoltak nekem. Ellenfélként is mindig szimpatikusnak tűnt a csapat. Legfőképpen azért, mert igyekeznek hazai nevelésű, fiatal játékosokra építeni, ezt a gerincet pedig légiósokkal kiegészítve megvan az eredményesség is.

Ha jól tudjuk, a Ludovika-FCSM Csata lesz az első fővárosi csapatod. Várod már a nagyvárosi életet?

Valóban nem játszottam még a fővárosban és őszintén szólva kissé tartok a nagyvárosi nyüzsgéstől. Azért bízom benne, hogy a társak és a stáb is segítségemre lesz, hogy otthon érezhessem magam.

Egyike leszel a csapat legrutinosabb játékosainak. Jelent ez számodra plusz kihívást?

Azt gondolom, hogy egy játékos életében rutintól függetlenül, minden szempontból kihívást jelent egy klubváltás. Bízom benne, hogy a fiatalok segítségére tudok lenni és ők is elfogadnak majd, illetve bátran fordulnak hozzám, ha szükségét érzik.

Fotó: Ludovika-FCSM Csata

A napokban bejelentettük, hogy indulni szeretnénk az Európa Kupában. Neked már több állomáshelyeden is volt szerencséd a nemzetközi porondhoz. Mire számíthatunk?

A fiatalok számára a fejlődés szempontjából mindenképpen jó tapasztalat lesz elindulni az Európa Kupában. Könnyű biztos nem lesz, hiszen emlékezzünk csak vissza: az előző szezonban a járványhelyzet miatt speciális versenynaptár szerint játszottunk, és minden csapat megtapasztalhatta, hogy milyen, amikor heti két mérkőzésen kell helytállni úgy, hogy a meccsek mellé utazások is társulnak. Ráadásul a nemzetközi színtéren a távolságok is sokkal nagyobbak. Megterhelő lesz, de bízom benne, hogy sikerrel vesszük majd az akadályokat.

Mit gondolsz, miért lesz érdemes visszatérni a szurkolóknak a Ludovika Arénába?

Ha jól tudom, a fővárosban egyedül mi tervezzük a nemzetközi kupaszereplést. Bízom benne, hogy a budapesti szurkolók is ki vannak éhezve a kosárlabdára és várják, hogy újra élőben láthassák a csapatot. Számunkra is nagyon fontos, hogy közösen élhessük meg a sikereket.

Hirdetés