Hirdetés
Archivum

Baylor legyõzte a Connecticut gárdáját:

:

Hirdetés

Vasárnap este rendezték az idei egyetemi szezon eddigi legjobban várt mérkõzését, melyen az elsõ helyen rangsorolt Baylor a második helyen rangsorolt Connecticut gárdájával mérte össze az erejét. A találkozót 5 ponttal a Baylor nyerte.

Történelmi mérkõzést rendeztek vasárnap, hiszen most elõször fogyott el elõvételben az összes jegy a Baylor Lady Bears aktuális mérkõzésére. Ez azt jelentette, hogy a UConn fellépését a Texas állambeli Waco városában, a Ferrell Centerben 10627 nézõ tekintette meg a helyszínen.

Az elsõ és a második helyen rangsorolt csapat csatájában nem kellett csalódniuk a hazai nézõknek. A találkozó elején 6 perc alatt 14-5-re lépett el a Baylor. A Connecticut azonban az elsõ félidõ végjátékára 27-26-nál 1 pontra zárkózott fel. A szünet elõtti percek pedig már Geno Auriemma gárdájáról szóltak, így a szünetben 34-28-ra a UConn vezetett.

A második félidõ elején tovább nõt a vendégek elõnye és egy ponton már 50-39-es elõnyben voltak. A Baylor színeiben ekkor rákapcsolt a gárda legnagyobb sztárja Brittney Griner és egy 10-0-s futással 9 perc 43 másodperccel a lefújás elõtt 1 pontra jöttek fel a hazaiak. A mérkõzés utolsó 13 percét összességében 27-11-re nyerte a Baylor és ezzel esélyt sem hagytak a végjátékra az erejükkel némileg elkészülõ riválisuknak. A vége 66-61 lett.

A Baylor színeiben Griner 25 pontot szerzett, melybõl 12-t az utolsó 13 percben dobott a csapata 27-11-es futásánál. A Connecticut színeiben Bria Hartley jutott 25 egységig.

A hétvége találkozói közül érdemes kiemelni a 3. helyen rangsorolt Notre Dame mérkõzését, akik 92-83-ra verték az országos ranglista 8. helyén álló Kentucky alakulatát. A találkozón a Notre Dame sztárjai közül Natalie Novosel 23 pontig jutott, míg Skyler Diggins neve mellé 16 pont és 11 gólpassz került.

A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés