Hirdetés
Utánpótlás

BEAC karanténblog: Tóth Franka számolt be mindennapjairól:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda “karaténblogot” indított, melyben a játékosok számolnak be a mindennapjaikról. Az újabb epizódban Tóth Franka osztotta meg gondolatait.

Ma már hetedik hete, hogy a saját és mások egészsége érdekében otthon kell legyünk. Én is otthon vagyok a családommal. Az első napok nagyrészt az iskoláról szóltak, hiszen az átállás a digitális oktatásra nagy ugrás volt mindenki számára. Skype-pal tudtunk néhány órán részt venni, de főleg beadandó házi feladatokat kellett megcsinálnunk. Mostanra már lezárták a jegyeinket, de a tanulás nem áll meg, mert végzős vagyok és idén érettségizem.

Ugyanúgy mint az összes érettségiző diák, én is kiszolgáltatottan vártam a döntéseket az idei érettségiről. Mivel egy osztrák rendszerű gimnáziumba, a Budapesti Osztrák Iskolába járok, nálunk még nehezebb folyamat volt a döntéshozás, mivel nekünk számításba kell venni a magyar és az osztrák iskolarendszerben hozott döntéseket. Ez a folyamat sajnos eléggé elhúzódott, de szerencsére nemrég nálunk is megszületett a döntés: május 18. és 21. Között lesz az írásbeli érettségi. Júniusban pedig a szóbelire kerül sor, ez szabadon válaszható.

Április 30-án lett volna a ballagásunk, helyette egy 4 órás matek próbaérettségit kaptunk… De legalább arra volt lehetőségünk, hogy az osztálycsoportunkban köszöntsük egymást egy-két kedves szóval. Nekünk, végzősöknek meg lett ígérve, hogy valamilyen formában meg lesz tartva a ballagás/ búcsúzás, én ebben még nagyon reménykedem, mert kár volna így befejezni ezeket az iskolaéveket.

A suli és a tanulás mellett természetesen minden nap edzek, mert nem bírnám ki ezt az időszakot testmozgás nélkül. Szerencsére a családommal töltöm ezt az időt. A három húgom mellett sosem lehet unatkozni. A karantén elején sokat voltunk a konyhában, új ételeket és sütiket próbáltunk ki együtt. Erre most már kevesebb idő jut, mert készülök az érettségire. Nem könnyű ez a furcsa időszak a négy fal között. Nekem is hiányoznak a barátaim és a csapattársaim és a jól megszokott mindennapok, az edzések, de most ezzel vigyázunk egymásra és segítjük azokat akik a vírus frontvonalán küzdenek az egészségünkért. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! Maradjunk otthon!

olvasható Tóth Franka beszámolója.

Hirdetés