Hirdetés
Magyarország

A BEAC otthonában zárja az alapszakasz első felét a TFSE-MTK:

:

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK Budapest

Hirdetés

A hétvégén rendezik a bajnokság 11. fordulójának mérkőzéseit. Ez azt jelenti, hogy a félidéjez érkezik az alapszakasz. A TFSE-MTK szombaton 15 órától az ELTE-BEAC Újbuda vendége lesz. Magyar Biankával, a TFSE-MTK vezetőedzőjével beszélgettünk az elmúlt időszak tapasztalatairól és a várakozásairól.

December 11., szombat
15:00 ELTE BEAC Újbuda – TFSE-MTK
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Balog György Attila, Major Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (Sarkadi-Nagy Ágnes)

A TFSE-MTK múlt héten 69-66-os győzelmet aratott az ELTE-BEAC Újbuda otthonában. A sikerrel a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is biztosította helyét a csapat. A TFSE 23 ponttal is vezetett az első félidőben, de aztán a negyedik negyedben rövid időre fordított a Vasas.

“Telt házas, remek hangulatú mérkőzést varázsoltak a két csapat szurkolói. Álomszerű volt a kezdés és az első félidőben gyakorlatilag mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. “Azt már a második negyed végén lehetett érezni, hogy soha nem fogja feladni a Vasas. A lányok figyelmét is felhívtam arra, hogy csupa olyan karakter van a csapatukban, amelyik nem ismer lehetetlent és képes akár pár perc leforgása alatt 10-15 pontról visszajönni. A második félidőben mindent megpróbáltak a hazaiak. Az első félidőben tudtuk redukálni a Vasas pontjait, de a másodikban ők is betaláltak. Nekünk védekezést kellett váltani, mert Papp Klaudia elképesztő dinamikát adott a játékuknak és muszáj volt erre reagálni. Nagy meccset nyertünk, melybe a lányok óriási energiákat pakoltak. Amikor a Vasas felzárkózott, a nyomásra jól reagáltunk. Mindig volt rá válaszunk.”

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK Budapest

A TFSE-MTK múlt heti sikere alkalmával a 2004-es születésű Baa Dominika 14 ponttal, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal főszerepet vállalt. A negyedik negyedben egymaga 8 pontot szerzett.

“Büszke voltam arra a meccs végén, hogy egy fiatal magyar tudott olyat letenni az asztalra, ami győzelmet eredményezett. Örömteli számomra, hogy ezzel ismét visszaigazolást nyert a fiatalokkal elvégzett sok munka. Egy ekkora téttel bíró találkozón Domi vezér tudott lenni, mindent, amit kértem tőle, megcsinált. Természetesen nem csak az ő munkája kellett ehhez, de nagy szerepe volt a győzelemben. Ki kell emelni, hogy jó csapatjáték jellemez minket. Kiszámíthatatlanok vagyunk, hogy éppen ki fog betalálni. Jól járatjuk a labdát, jobban eloszlanak a pontok, mint tavaly.” – jelentette ki Magyar Bianka.

Bár a Magyar Kupa szereplés szempontjából már nem kell számolgatnia a TFSE-nek – a harmadik évében is ott lesz a nyolc között -, de természetesen így is komoly tétje van a szombati találkozónak.

“Nagyon is van tétje, mert kitűztük ezt az ötmeccses célt magunk elé és szeretnénk feltenni az i-re a pontot. Ez meccsről meccsre nehezebb. Emiatt rajtunk edzőkön még nagyobb felelősség lesz, hogy a lányokat mennyire tudjuk felpörgetni. Felkészültünk a BEAC-ból. Olyan csapatról beszélünk, akik idén voltak már nagyon fenn, megverték a DVTK-t és több, mint 20 ponttal a Győrt. Hullámzó a teljesítményük, így még nehezebb felkészülni ellenük. Mi ugyanakkor nem a BEAC esetleges hullámzóbb teljesítményéből szeretnénk élni, hanem mi magunk szeretnénk irányítani a meccset. Kulcs, hogy ne kapja el a fonalat a BEAC az elején. Feltüzelve kell odamenni, mert a BEAC képes csodákra. Egy összeszokott brigád, ahol a játékosok, hozzánk hasonlóan, szintén egymásért is küzdenek.” – fogalmazott Magyar Bianka, vezetőedző, akit arról is kérdeztünk, hogy mi lehet a kulcs a szombati találkozón.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK Budapest

“Védekezésben készülünk különösen. Kulcskérdés lesz, hogy a belső posztot hogyan tudjuk védeni és azokat a kis dolgokat, amiket edzésen gyakoroltunk a héten mennyire precízen tudjuk végrehajtani. Emellett támadásban próbáljuk kijavítani a Vasas ellen a második félidőben elkövetett hibákat. Egy kicsit lelassult a támadásunk, lassan dobtuk be a labdát, kevés gyorsindítást szereztünk. Az első azonban az lenne, hogy a védekezés összeálljon és tudjunk labdákat szerezni. Örömteli volt látni, hogy a szerzett labdák ragsorában az első nyolc játékosból hármat mi adunk – Chanise Jenkins, Theodoreán Alexandra, Dúl Panka -, ami mindent elárul a védekezésbeli erőfeszítéseinkről. A csapat figyelmét felhívtam a büntetőzésre is. Mindig azt szoktam mondani, hogy 90% feletti mutató jellemzi a jó csapatokat, mi a Vasas ellen 50%-on maradtunk. A múltkori 18 eladott labda sok volt, ezt igyekszünk 15 alá csökkenteni és végig fókuszáltnak lenni. Nem számítok könnyű mérkőzésre, oda kell figyelni, hogy ebben a sorozatban az ötödik meccs is rendben legyen a játék képét tekintve.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

A TFSE-MTK-nál miden mérkőzésre kitűz a szakmai stáb részfeladatokat. Ez ezúttal is így lesz.
“A többször is emlegetett ötmeccses széria egy távlatibb cél volt, de fontos az is, hogy legyenek rövid távú célok, amiket egy-egy meccsre megbeszélünk és az legyen a fókuszban, ahhoz tartsuk magunkat. Most is van két kis célunk. Most először tűztünk ki olyat, ami nem taktikai cél, hanem kicsit emocionális. Azt érzem, hogy ennek a fiatal csapatnak ez a mostani időszak kicsit keményebb. Közben viszont azt is érzem, hogy flow-ban vannak és azt remélem, hogy a fáradtságot ez kompenzálja, ez fog felülkerekedni és hajtani őket. Olyan csapatot ismertem meg, akik a mérkőzéseken nem ismernek fáradtságot. Abban bízom, hogy szombaton is így lesz és megfelelő mentális állapotban érkezünk a meccsre.” – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK Budapest

Hirdetés