Hirdetés
Archivum

BEAC-Vasas párharc az élvonalbeli tagság megõrzéséért:

:

Hirdetés

Szombaton délután kezdetét veszi az ELTE BEAC Újbuda és a Vasas Akadémia között az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc az élvonalbeli tagság megõrzéséért.

A két csapat alapszakaszbeli mérkõzéseit a BEAC nyerte, decemberben Pasaréten 69-49-re, majd most március közepén a Hauszmann utcában 63-53-ra. Kézenfekvõ lenne, de a márciusi találkozóból sem szabad kiindulni, hiszen a Vasas több hiányzóval állt fel. Ennek ellenére három negyeden át szorosan alakult a találkozó és csak ezt követõen biztosította be a gyõzelmét a BEAC.

Annak ellenére, hogy Balogh Judit együttese nyerte mindkét mérkõzést ebben az évadban, azt nem lehet mondani, hogy lefutott párharcra készülhetünk. Nincs meghatározó tudáskülönbség a csapatok között, ráadásul egy ilyen téttel rendelkezõ, két gyõzelemig tartó párharcnak speciális hangulata van. Nem hasonlítható az alapszakaszhoz. Emlékezhetünk rá, hogy egy évvel ezelõtt egybehangzóan az MTK-t tettük meg esélyesnek és a maga szintjén egy nagyon emlékezetes párharcban végül a Vasas õrizte meg élvonalbeli tagságát.

A play-out menetrendje:


Április 2., szombat
ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 15:00

Április 6., szerda
Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda 18:30


Április 10., vasárnap (ha szükséges)
ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 16:00

Hirdetés