Hirdetés
Archivum

BEAC-Vasas rangadó az alsóházban:

:

Hirdetés

Szombaton 15 órától a BEAC Újbuda és a Vasas Akadémia összecsapásával folytatódnak az alsóházi rájátszás küzdelmei.

Ahogy a fenti táblázat is mutatja, ellentétes helyzetbõl várják a csapatok az összecsapást. A Vasas öt gyõzelmet hozott az alapszakaszból, így összességében igen kedvezõ helyzetben van. A szezon eddigi alakulásához képest egy némileg váratlan vereségsorozat hozhatná csak nehezebb helyzetbe Földi Attila csapatát.

A BEAC-nál más a helyzet, az MTK otthonában nagy csatában, vezetõ pozícióból elveszített múlt heti rangadó azt eredményezte, hogy innentõl minden hátralévõ mérkõzését meg kellene nyernie Balogh Judit együttesének, hogy elõrébb tudjon lépni. Ebben nagy segítség lehet Vajda Anna, aki a múlt héten dupla-duplával segítette csapatát. A klub honlapjának tájékoztatása szerint, „amíg van esély az elõrelépésre”, az Európa-klasszis játékos ott lesz a pályán.

Az alapszakaszt tekintve a két csapat még októberben vívta elsõ bajnokiját, akkor 70-66-os gyõzelmet aratott Pasaréten a Vasas. Egy végletekig kiélezett, feszült meccs kerekedett. Végül Jefimija Karakasevic 27 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával vezette gyõzelemre csapatát. Az egy ponterõsebb este lett a BEAC részérõl is, hiszen öten jutottak 10 egység fölé. Ki gondolta volna akkor – és így utólag látva annak a meccsnek statisztikáját -, hogy végül ennyire nehéz helyzetben lesz tavasszal a BEAC.

A két fél januári meccse már egészen más képet festett, a Vasas 88-64-es gyõzelmet aratott a Gabányi László Sportcsarnokban. Böröndy Vivien 19 egységig jutott, miközben Jefimija Karakasevic 18 ponttal, 19 lepattanóval dupla-duplát ért el. Mellettük Ezinne Kalu is 16 ponttal zárt a Vasasból. A BEAC-nál Barna Judit lett a legeredményesebb, akinek a neve mellé 13 pont és 4 lepattanó került.

Mindkét összecsapás statisztikai lapjában közös, hogy magas posztokon nagy különbség mutatkozott a felek között. Vajda Anna visszatérésével akár pontokban, akár lepattanókban egy versenyképesebb BEAC várható. A szezon csapatstatisztikáit nézve azt láthatjuk, hogy igazán nagy különbségek nem rajzolódnak ki. Apró, de összeadódva már annál fontosabb momentumok világítanak rá arra, hogy a Vasas versenyképesebbnek bizonyult idén.

A közel kétszer annyi szerzett labda (12.9 a 6.8-hoz képest), a mezõnyszázalékban mutatkozó kisebb differencia (38.9% a 35.8% ellenében), a meccsenként közel hárommal több kiharcolt büntetõ, a több gólpassz. Ezek együtt adják, hogy amíg a BEAC-nak az élvonalban hét olyan meccse volt, ahol 10 pont alatt alakult a differencia és azok közül egyet tudott megnyerni, addig a Vasas kilenc ilyen találkozót vívott és azokon négy gyõzelmet is begyûjtött.

Hirdetés