Hirdetés
USA

Beatrice Mompremier hosszabbított a Connecticut Sun csapatával:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Január első hete zárul és ez női kosárlabdában azt is jelenti, hogy megérkeztek az első hivatalos bejelentések a WNBA-ből.

A hazánkban szereplő légiósokat tekintve Beatrice Mompremier sorsa dőlt el, aki a következő szezont is a Connecticut Sun csapatánál kezdheti. A magyar bajnokság mezőnyében kiemelkedően teljesítő center a harmadik évét kezdi majd a Sun kötelékében. Az elmúlt szezonban 32 alapszakasz mérkőzésen 8.6 perc alatt, 1.8 pontot és 2.4 lepattanót és 0.2 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban két összecsapáson lépett pályára. Ezeken 3.5 perc alatt 1.0 pont, 1.0 lepattanó és 0.5 gólpassz került átlagban a statisztikai lapjára. A Sun még egy bejelentést tett, Natisha Hiedeman szintén folytathatja a munkát az együttesnél.

A hazánkban korábban megforduló Megan Gustafson a Washington Mystics-től kapott szerződést. A további hivatalos bejelentéseket nézve a Minnesota Lynx Bridget Carleton, a Los Angeles Sparks Lauren Cox, az Atlanta Dream Jaylyn Agnew, míg az Indiana Fever Chelsey Perry szerződtetését kommunikálta a hivatalos felületeken.

Az első hét legnagyobb híre nem került be ebbe a kis rövid összeállításba, de Sue Bird Instagramon bejelentette, hogy 2022-ben is játszik. Bár aláírt szerződés még nincs, de nem lehet kérdés, hogy ezt a Seattle Storm színeiben teszi majd. Napokon belül érkezhet erre is a kommunikáció.

Hirdetés