Hirdetés
3x3

Bebiztosította helyét a Nemzetek Ligája szuperdöntőjében a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Továbbra is veretlen az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. A szolnoki forduló szerdai tornáját Csehország és Szlovénia legyőzésével nyerte a magyar csapat, amivel matematikailag is bebiztosította helyét a szeptemberi konstancai szuperdöntőben. Süle Krisztina szövetségi kapitányt kérdeztük a tapasztalatokról.

Magyarország és Csehország vívta a Közép-Európai Konferencia első négy tornájának döntőjét. Az biztos volt a szerdai nap előtt, hogy az ötödiken nem ez a párosítás lesz a fináléban, mert a két nemzet egy csoportba került. A magyar lányok végül 17-11-es sikert arattak a nagy rivális elleni ki-ki mérkőzésen.

„Amiket kedden elrontottunk a csehek ellen, azokat a szituációkat mindent átvideóztunk, átbeszéltünk. A túlpörgést, a védekezésbeli és koncentrációs hibákat kijavítottuk. Támadásban még mindig volt egy-egy eladott labdánk, elkapkodott befejezésünk. Azzal viszont, hogy kijavítottuk a védekezést, rögtön az elejétől magabiztossá tettük a meccset.” – idézte fel a találkozót Süle Krisztina.

A döntőben Szlovénia volt az ellenfél, akiket 21-10-re múltak felül a mieink.

„Ismertük a szlovénokat, Pozsonyban egyszer már játszottunk velük. Azt emeltük ki a lányoknak, hogy először vannak döntőben, biztosan nagy bizonyítási vágy lesz bennük és veszíteni való nélkül játszhatnak. Felhívtuk a figyelmet, hogy csak akkor fogunk nyerni, ha ezen a meccsen is maximálisan koncentrálunk és természetesen játszunk a hazai közönségért, a szurkolóinkért is.” – mondta a szövetségi kapitány.

Fotó: FIBA.Basketball

A Szlovénia elleni döntő az összetett szempontjából tét nélküli volt. Csehország legyőzése ugyanis azt jelentette, hogy matematikailag is megvan a továbbjutás.

„Nagyon feldobott állapot kapott el.” – idézte fel ezeket a pillanatokat Süle Krisztina. „Mondtuk a lányoknak, hogy győzelem esetén biztos a továbbjutás. Amikor megnyertük, mindenki felszabadult legbelül. Óriási eredmény, hogy az utolsó előtti napon bebiztosítottuk a továbbjutást és még mindig veretlenek vagyunk. Május elején kezdtük a munkát. Ez elképesztően hosszú idő, de meglátszik a csapaton a befektetett energia.”

Sorozatban 13 nyert meccsnél tart az U23-as válogatott, ami nemzetközti szinten is kiemelkedő széria.

„A 3×3-ban benne van, hogy egyszer-egyszer nem úgy jönnek össze a dolgok, kikap egy csapat. Főleg olyan lebonyolítás mellett, mint a Nemzetek Ligája, hogy három egymást követő nap három torna szerepel a programban. Mi mégis megingás nélkül léptünk tovább. Pozsonyban elképesztően jól ment a csajoknak, szinte hiba nélkül játszottunk. Most sokszor a szívünk vitt előre minket. Talán ezért is tudtuk megnyerni az első két napot. Ez a nagy szó, ha nincs a csapat annyira jó flow-ban vagy egy kicsit több hiba csúszik be, akkor is össze tudja magát kapni.” – hangsúlyozta Süle Krisztina.

Csütörtökön hármas csoportban lesznek a lányok Csehország és Szlovénia mellett. Tét nélküli nap jön és szokatlan lesz az összeállítás is.

„Hasonló üzenetet fogalmazunk meg, mint a szerda esti szlovén meccsre. Nyilván ez már örömjáték, de tartsuk szem előtt, hogy maximális koncentrációra van szükség a hazai közönség előtt. Tapasztalatszerzésre mindenképpen jó alkalmat kínál majd ez a nap is. Olyan négyessel fogunk pályára lépni, amilyennel még nem játszottunk. Kettőt cserélünk: Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya marad, míg Pusztai Petra és Jáhni Zsófia helyére Takács Emese és Kovács Kitti kerül be.” – összegzett Süle Krisztina.

Hirdetés