Hirdetés
USA

Becky Hammon a Las Vegas Aces, Sandy Brondello a New York Liberty edzője lett:

:

Hirdetés

Folytatjuk WNBA-s körképeink sorát. A játékos bejelentéseken túl, a vezetőedzőket tekintve két rendkívül fontos döntés lett hivatalos január első hetében.

A Las Vegas Aces vezetőedzője lesz Becky Hammon. Azt a szakmai utat és úttörő szerepet, amit Becky Hammon az elmúlt nyolc évben betöltött, a kosárlabda iránt érdeklődőknek nem kell bemutatni. Mind a mai napig a legesélyesebbnek tűnik arra, hogy első nőként NBA vezetőedzői széket kapjon. Hiába volt azonban több állásinterjún is, eddig egyszer sem esett rá a választás. Nem véletlen, hogy bár nem adta fel az NBA-s terveket, de végül elfogadott egy WNBA-s ajánlatot.

“Ez egy összetett kérdés. Bizonyos szempontból úgy érzem, nagyon közel voltam hozzá.” – mondta Hammon az NBA-s vezetőedzőségről a bejelentés alkalmával a sajtótájékoztatón még a hét elején. A San Antonio Spurs stábját hagyja ott az NBA alapszakasz végén az Aces kedvéért. Hammon Gregg Popovich mellett gyűjthetett és gyűjthet még a szerződéséből hátralévő hetekben tapasztalatokat.

“A kosárlabda történetének vitathatatlanul legjobb edzőjével dolgozhattam. Rengeteg megbeszélésen, edzésen, mérkőzésekre való felkészülésben vettem részt. Számtalan tényező közrejátszott a döntésemben, sok álmatlan éjszakába került. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez a legjobb hely számomra és a családom számára, és egy lehetőség, hogy egy nagy professzionális sportligában vezetőedző legyek.” – összegzett Becky Hammon.

A New York Liberty Sandy Brondello-t szerződette. A csapatot az elmúlt két szezonban egy fiatal, feltörekvő szakember Walt Hopkins irányította. A két év alatt 14 győzelem mellett 40 vereséget könyvelhetett el. Nem érkezett tehát derült égből villámcsapásként a hír, amikor megköszönték december elején a munkáját. Sandy Brondello 2014-től irányította a Mercury-t. Ennyi közös év után elfáradt ez a munkakapcsolat.

A Liberty tulajdonosa a Brooklyn Nets NBA csapatát is birtokló üzletember Joe Tsai. Eddig az új tulajdonosi kör irányításával sem tudott egyről a kettőre jutni az évek óta eredménytelenül vergődő Liberty. Az ilyenkor kötelező udvariassági nyilatkozatokon túl tett egy megjegyzést Brondello, ami arra utalhat, hogy változhat a hozzáállás. “Az egész egy nagyon izgalmas projekt nagyszerű tulajdonosokkal, akik igazán elkötelezettek a csapat fejlődése és sikere mellett.” – mondta az edzőnő az ESPN-nek.

Hirdetés