Hirdetés
Archivum

Becky Hammon csatlakozott az orosz válogatotthoz:

:

Hirdetés

Egy régóta húzódó történet zárult le a napokban az orosz válogatottnál, miután Becky Hammon bekapcsolódott az együttes szeptember 8-án kezdõdõ, a VB-t megelõzõ utolsó edzõtáborába. Az amerikai klasszis érkezése mellett a keretszûkítés is lezajlott a négy évvel ezelõtti döntõsnél, immár csak 16 játékosból választhat Borisz Szokolovszkij, szövetségi kapitány.

Szokolovszkij mester még augusztus végén, a San Antonio kiesése után kereste meg Becky Hammont azzal, hogy csatlakozzon a válogatotthoz. Az orosz beszámolók szerint az amerikai játékos nagyon nyitott volt az együttmûködésre, majd egy rövid gondolkodási idõ után jelezte, hogy az oroszok szeptember 8-án kezdõdõ, utolsó edzõtáborában csatlakozik a gárdához. Hammon érkezésével mondani sem kell, hogy 1-es, 2-es poszton jelentõsen bõvültek a szakvezetés lehetõségei.
 

Az összetartás elõtt megtartotta Borisz Szokolovszkij az elsõ jelentõs keretszûkítést is, immár csak 16 játékos alkotja az orosz keretet.

Az orosz válogatott 16 fõs kerete: Svetlana Abrosimova, Olga Arteshina, Tatiana Vidmer, Marina Kuzina, Tatiana Popova, Irina Sokolóvskaya, Irina Osipova, Natalia Vieira, Maria Stepanova, Anastasia Logunov, Ilona Korstin, Marina Karpunina, Becky Hammon, Elena Volkova, Elena Danilochkina és Natalia Zhedik.
 

A játékosok közül Abrosimova még a WNBA-ben, a Seattle Storm színeiben vitézkedik. A VB elõtt közvetlenül 12 fõsre olvad a keret, ekkor várhatóan a fiatalok kerülnek ki.

Hirdetés