Hirdetés
Archivum

Becky Hammon ismét vezetõedzõ lesz az NBA Nyári Ligájában:

:

Hirdetés

Július 8-án rajtol az NBA Las Vegasi Nyári Ligája, ahol a San Antonio Spurs csapatát ismét vezetõedzõként irányítja Becky Hammon.

A San Antonio Spurs-nél azt a felállást alkalmazzák, hogy Gregg Popovich segítõi közül a jelenleg is zajló utah-i Nyári Ligában Will Hardy irányítja a keretet, míg Las Vegasban Becky Hammon.

Hammon tavaly történelmet írva elsõ nõi vezetõedzõként irányított egy NBA csapatot a Nyári Ligában. Akkor 6-1-es mutatóval meg is nyerte a Las Vegasi tornát. Itt az eredmények másodlagosak, hiszen a legfontosabb cél megnézni olyan játékosokat, akik adott esetben a nagy keretben is bevetésre kerülhetnek. Ettõl függetlenül óriási tett, amit Hammon véghez vitt. A résztvevõk tavaly csak pozitívan nyilatkoztak a munkájáról és ami ennél is fontosabb, sikerült elfogadtatnia magát egy olyan közegben, amely finoman szólva sem a nõk érvényesülésérõl szól. Elmondhatatlanul nagy dolog.

Hammon többször nyilatkozta azóta, hogy rendkívül értékes tapasztalatokat jelentett számára ez a feladat. Azt pedig nem szabad elfelejteni, minden ilyen felkéréssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy egyszer nõi vezetõedzõje legyen egy NBA csapatnak a fõszezonban.

Hirdetés