Hirdetés
USA

Becky Hammon újra történelmet írt:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra Becky Hammon ismét történelmet írt. Először irányított női edző NBA csapatot tétmérkőzésen.

A San Antonio Spurs 121-107-re alulmaradt a Los Angeles Lakers otthonában. A második negyedből négy perc volt hátra, amikor Gregg Popovich megkapta a második technikaiját és a kiállítás sorsára jutott. Ezt követően Becky Hammon látta el a Spurs-nél a vezetőedzői teendőket. Ez az első alkalom az NBA történetében, hogy női szakvezető tétmérkőzésen irányított egy csapatot.

Tavaly novemberben már közel álltunk ehhez a történelmi lépéshez. Amikor azonban a Portland Trail Blazers elleni összecsapáson kiállították Popovich-ot, Tim Duncan meccselt. Ezúttal a Spurs legendás mestere egyértelműen Hammon-ra mutatott és jelezte irányába, hogy vegye át a csapatot.

Becky Hammon 2014 óta dolgozik a Spurs szakmai stábjában. Évek óta felkészültnek tartják arra, hogy főállású vezetőedzőként megállja a helyét az NBA-ben. Ez a kinevezés még várat magára, de 2020. december 30. így is rendkívül fontos mérföldkőként vonul be a sportág történelemkönyvébe.

Hirdetés