Hirdetés
Magyarország

Bécsben ragadt a Sopron Basket – törölték az isztambuli repülőgépet:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Turkish Airlines váratlanul törölte a Bécs-Isztambul járatát, amellyel a Sopron Basket kosárlabdacsapata kedden 12.40-kor elrepült volna a török városba. A csapat így a bécsi reptéren ragadt, a 19.45-ös géppel tud elutazni a török városba, ahová helyi idő szerint 22.45 körül érkezik meg – írja az Origo.

A török légitársaság délután fél kettőkor tette hivatalossá a járat törlését. Az utasok – köztük a Sopron Basket küldöttsége –  ezt követően arra vártak, hogy megszülessen a döntés, hogy mentesítő gépet küldenek Isztambulból vagy a menetrendszerinti 19.45-kor induló géppel lehet tovább utazni.

Végül nem sokkal 14 óra után dőlt el, hogy a 19.45-kor induló menetrendszerinti géppel repülhet el Törökországba a soproni csapat küldöttsége.

A dolog érdekessége, hogy az a gép, amivel elrepült volna a Sopron, itt parkol a bécsi reptéren. Azaz megérkezett Isztambulból. Ám a földön kiderült, hogy a repülő műszaki hibás, ezért már nem szállhat fel.

Ezzel a géppel nem tudott elutazni a Sopron. Fotó: Lantos Gábor

Ezzel természetesen a magyar csapat teljes tervezett programja felborult. Eredetileg kedden este tartott volna edzést a meccs helyszínén Gáspár Dávid vezetőedző. A Sopron amúgy is roppant feszített menetelésben van. Vasárnap a bajnokságban Budapesten a Csata ellen játszottak, szerdán jön a Fenerbahce, szombaton a Cegléd játszik Sopronban, majd november 2-án, kedden a Kurszk elleni hazai Euroliga-meccs következik a számukra.

A Sopron eddig veretlen az Euroligában, az első három meccsét megnyerte a Girona, a Gdynia és a Schio ellen.

Hirdetés