Hirdetés
Magyarország

Bedarálta ellenfelét a Szekszárd

TARR KSC Szekszárd - Vasas Akadémia 85-52 (17-13, 24-10, 29-11, 15-18)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Szekszárd, Szekszárdi Szabadidőközpont
Farkas Gábor, Földesi Ádám, Jankovics Viktor Zsolt (Németh Csaba János)

TARR KSC Szekszárd: Monroe 23, Holcz 2, Stanacev 7, Mányoky 13/6, Boros 13/9. Csere: Szűcs 2, Árvai 4, Theodoreán 3, Krnjic 8, Horváth 10/6, Miklós -, Dudásová -.

Vasas Akadémia: Taylor 10, Madár E. 8, Tóth 9, Salamon 2, Gelei 2. Csere: Boros 2, Villányi , Jáhni 5/3, Madár K. 4, Budácsik 5, Kádár 5/3.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

A bajnokság ötödik fordulójában a TARR KSC Szekszárd magabiztos, 85-52-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia csapata ellen.

A mérkőzést Holcz Rebeka büntetőpontjai vezették fel, majd Jacinta Monroe kosara következet, melynek köszönhetően a Kathryn Westbeld nélkül felállt hazai együttes 4-0-ás lépéselőnybe került. Ekkor azonban a Vasas is megszerezte első találatait. Tóth Orsolyát dobás közben faultolták, amiért kettőt dobhatott, két találattal később pedig már 4-2-t mutatott a tábla. Három perc elteltével a felek közti különbség azonban maradt négy pont, ezúttal ugyanis Boros Júlia volt sikeres. A vendégek ezt követően még egy darabig tartották magukat, mígnem a Szekszárd nagyobb sebességbe nem kapcsolt, s 13-4-nél tíz pont közelire nem növelte előnyét. A játékot ekkor már ténylegesen Djokicsék irányították. A következő szakaszban a differencia ismét megugrott, majd egy pillanatra fordult a kocka is a Vasas Akadémia mutatott magabiztosabb támadójátékot. Milos Pavlovic lányai szépen lassan kapaszkodtak, férkőztek közelebb ellenfelükhöz, s nemcsak a támadótérfélen, de védekezésben is megnehezítették a Szekszárd dolgát. A játékrész utolsó egy percében 17-11-et mutatott az eredményjelző. Peregtek a másodpercek, a játék tulajdonképpen rohanásba ment át, ám a Vasas még egy kosarat tudott szerezni, ezzel pedig négy pontra zárkózott fel. 17-13 és következhetett a második felvonás.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

A következő etap Boros Berta kosarával indult, így pedig márcsak két pont volt a felek között. A Szekszárd oldalán azonban továbbra is Jacinta Monroe remekelt, kinek palánk alatti játéka, illetve centerposztos védekezése nagyban hozzájárult, hogy a hazaiak meg tudták tartani előnyüket. A Vasas viszont egy idő után mégiscsak megtalálta a titok nyitját, s előszőr 19-19-nél, majd 21-21-nél ismét kiegyenlített. A vezetést azonban egyik alkalommal sem tudta átvenni a vendég gárda, ebben megintcsak Monroe akadályozta meg őket. 21-21-nél Zseljko Djokics vezetőedző kért időt eligazításra. Visszatérve pedig igencsak felgyorsultak az események. A Szekszárd mondhatni rendezte sorait, s ismételten elkezdte gyártani a pontokat. Két hármassal később 27-21 lett az állás, ekkor tehát Milos Pavlovic kért időt csapatának. A rohanás viszont ezután is folytatódott. A játék védekezésben lett csak igazán hektikus, ami végül egy vendég sportszerűtlen hibát, illetve egy technikait is eredményezett. Míg a sportszerűtlen hibáért Theodoreán Alexandra dobhatott kettőt, addig a technikaiért Aleksandra Stanacev állhatott vonal mögé. Ezekkel a találatokkal, plusz Stanacev újabb kosarával pedig a különbség végül tíz pont fölé nőtt (32-21). A Szekszárd ekkor viszont már nem lassított. Szélsebes tempót diktált a fehér-kék együttes, amit a Vasas csak helyenként tudott megszakítani, ennek a magabiztos játéknak köszönhetően Djokics vezetőedző csapata a nagyszünetben már 18 pontos előnyt élvezhetett (41-23).

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

A második félidőbe a TARR KSC Szekszárd teljességgel berobbant. Közel öt perc leforgása alatt 18 pontot gyűjtöttek a Tolna-megyeiek, míg ellenfelük csupán egyszer talált be, ezzel pedig harminc pontra nőtt előnyük. Az egyébként csupán egy légióssal kiálló Vasas Akadémia ezt követően bár valamelyest szépíteni tudott, ekkor azonban már szinte érezhető volt a hazaiak győzelme. A hatalmas különbség ráadásul nyomást is helyzett a vendég alakulatra, mely mind védekezésben, mind támadásban kritikusnak mondható hibákat vétett. A differencia végül 30 pont körül kezdett el állandósulni, mígnem a Szekszárd ismét ritmust váltott, s egy 9-2-es szakaszt követően már 70-34 volt az állás. A harmadik negyed eredményét végül Mányoky Réka hárompontosa alakította ki. Bár a mérkőzés záró szakaszát a vendégek indították magabiztosabb, a Szekszárd előnye egy pillanatra sem forgott veszélyben. Zseljko Djokics vezetőedző 72-41-nél is csupán azért kért időt lányainak, hogy taktikailag eligazítsa őket. Az úgymond fejmosás pedig láthatóan jót is tett csapatának, visszatérve ugyanis ismételten a hazaiak vették kézbe az irányítást. Ekkor már ráadásul minden bevethető szekszárdi játékos pályára lépett, illetve pontot is szerzett. A találkozó utolsó kosarát végül Horváth Bernadett szerezte, ezzel pedig ki is alakult a 85-52-es végeredmény, amivel a TARR KSC Szekszárd magabiztos győzelmet aratott.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés