Hirdetés
3x3

Befagyasztotta a 3×3-as világranglistát a FIBA:

:

Hirdetés

A FIBA a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a 2020. április 1-i rangsor alapján befagyasztotta a 3×3-as szakág világranglistáját egyéni, csapat és szövetségi szinten is.

A világranglista a FIBA ​​3×3-as kosárlabda versenyrendszerének kulcsfontosságú eleme. Többek között a szövetségek a szövetségi rangsor alapján jogosultak válogatottakat delegálni a nagy tornákon való részvételre.

A ranglistát a nemzetek 50 legjobb sportolójának elmúlt 12 hónapban elért eredményei alapján számolják. Egy játékos kilenc legjobb eredményét veszik alapul.

A világranglistát határozatlan időre fagyasztották be. Azonban, ha ezen idő alatt pontszerző tornát rendezhet bármelyik nemzet, akkor az ott megszerzett pontok nem vesznek el. Azoknak az “érvényessége” a befagyasztás idejével azonos arányban meghosszabbodik.

A FIBA közleménye hangsúlyozza, hogy a 3×3-as bizottság és a sportolók is egységesen támogatták a döntést. Az elsődleges szempont most az egészség védelme. Továbbra is figyelemmel kísérik a járványügyi helyzetet és annak megfelelően döntenek a folytatás lehetőségéről.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés