Hirdetés
Európa

Befejezettnek nyilvánították a bajnokságot Franciaországban:

:

Hirdetés

A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) pénteken úgy határozott, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as női kosárlabda bajnokságot.

A francia szövetség elnöksége korábban úgy határozott, hogy április 10-ig “felfüggesztett” státuszban tartja a bajnokságot. Ekkor a hatóságokkal egyeztetve döntenek a folytatásról. Ugyanakkor már a március 28-án megtartott elnökségi ülésen elfogadták a forgatókönyvet arra az estre, ha április 10. után nem biztosított a szezon folytatása.

Ahogy azt a világon tapasztalható járványügyi krízis is mutatja, nem adottak a feltételek a tavaszi folytatáshoz. Ennek megfelelően befejezettnek nyilvánították a bajnoki küzdelmeket és életbe lépett a lezárásra vonatkozó forgatókönyv.

Franciaországban nem lesz bajnok és nem lesz kieső. Meghatározták a nemzetközi kupaindulókat. Az Euroligában a Lyon-ASVEL Féminin, a Bourges és a harmadik nemzeti helyet betöltve a Lattes-Montpellier. Az Európa Kupában a Basket Landes, a Landerneau, a Flammes Carolo Basket, a Roche Vendée, illetve a Villeneuve d’Ascq vehet részt.

Határoztak arról is, hogy a 2019/2020-as évad kupadöntőjét a következő szezon elején bonyolítják le. Egészen pontosan a szezonnyitó hétvégén a Szuperkupa (Match des Champions) mérkőzés helyett a Bourges Basket és Lyon ASVEL Féminin klasszis kupadöntőt fog vívni.

Hirdetés