Hirdetés
Európa

Beindul az élet az európai női kosárlabdában:

:

Hirdetés

A hétvégén minden fontos európai bajnokságban sor kerül az új esztendő első hivatalos játéknapjaira. Nézzük, hogy milyen program vár ránk.

Oroszországban vasárnap és hétfőn láthatjuk a topcsapatokat. A Nagyezsda Orenburg Yvonne Turnerrel a soraiban az MBA Moszkva vendége lesz. Az átalakuló Dinamo Kurszk a Szaprtak Moszkvát fogadja. Hétfőn pedig az UMMC Jekatyerinburg látja vendégül a Noginszk alakulatát. Törökországban szombaton követhetjük az EL-ben a Sopront fogadó Fenerbahce fellépését a minőségi légiósokat felvonultató Elazig otthonában. A hétvége rangadója pedig az Ormansport fogadja a Galatasaray. Ez a második és a harmadik csatája lesz.

Spanyolországra tekintve a Mann Filter Casablanca, azaz Simon Zsófiáék mérkőzését részletesen felvezettük. A Salamanca a Tenerifét fogadja. A Valenciára és a Cadi La Seu alakulatára nehezebb idegenbeli túra vár. A Valencia az Ensino Lugo, a Cadi La Seu pedig az Araski csarnokában indítja az új évet. Vasárnap a Girona a Zamorát fogadja. Iva Brkic debütálására is sor kerülhet. Az olasz élvonalban vasárnap és hétfőn rendeznek találkozókat. Az élcsapatok közül a Famila Schio előtt áll a legnehezebb feladat a Fila San Martino di Lupari ellen. Az Umana Reyer Veneziának a Costa Masnaga nem okozhat fejtörést, ellenben a Broni otthonában a Passalacqua Ragusának lehetnek nehezebb percei. Franciaországban a Lyon – Roche Vendee és a Lattes Montpellier – Basket Landes párosításokban is Euroligás csapat fogad Európa Kupa rájátszás résztvevőt. A Bourges a Nantes ellen nem hibázhat.

Lengyelországban a 13. fordulóból három mérkőzést rendeznek. Az Európa Kupa play-off fellépésre készülő CCC Polkowice gdansk-i vendégjátéka lehet érdekes, illetve vasárnap láthatjuk a két új igazolásával a Sleza Wroclaw-ot. A Gdynia sem lép pályára hétvégén. Az élet majd Vízkereszt napja után indul be a lengyeleknél. Szlovákiában az első 2020-as meccs január 7-én jön egy ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajky csatával. Csehországban a hétvégén még csak korábbról elhalasztott meccseket pótolnak. Az USK Praha például nem is játszik. Romániában viszont szombaton teljes forduló lesz. A Sepsiszentgyörgy az CS Agronomia Bucuresti csarnokába látogat. A Szatmárnémeti Kolozsváron szerepel.

Hirdetés