Hirdetés
Archivum

Beindult a Mondeville:

:

Hirdetés

A hétvégén immár a hatodik forduló küzdelmeivel folytatódott a Francia Bajnokság. Az EuroLigások szoros mérkõzéseket játszottak, de végül gyõzelmet ünnepelhettek.

A csütörtökön a pécsi csarnokban talán az idei szezon legjobbját nyújtotta a Mondeville. Hervé Coudray hölgykoszorúja a francia pontvadászatra is megtartotta a jó formáját. A Toulouse ellen egy negyed után már 22-14-re vezettek. A szünetre ugyan kiegyenlítettek a vendégek, de a hajrában nem forgott veszélyben a Mondeville sikere, a vége 72-64 lett. A gyõztes csapatból a 22 pontig jutó Kristen Sharp remekelt.

A Bourges a Basket Landes otthonában lépett pályára. Itt 35 percen át a hazaiak vezettek, miután Pierre Vincent hölgykoszorúja az Orenburg legyõzése után fizikálisan nem tudott felpörögni az aktuális bajnokijára. A végjátékban kijött a rutinbeli különbség és végül 52-58 arányban behúzta a gyõzelmet a Bourges. Pierre Vincent csapatából a soproniak régi ismerõse, Maja Miljkovic remekelt, 12 pont és 6 gólpassz került a neve mellé.

A Tarbes a Villeneuve d’Ascq otthonában lépett pályára. Ez volt a forduló egyik legsimább összecsapása. Az EuroLigás Tarbes a szünetben 9, a végén 14 ponttal vezetett. Az 53-67-es sikerbõl Jelena Dubljevic 17 ponttal vette ki a részét.


Eredmények

Mondeville – Toulouse 72-64
Calais – Aix-en-Provence 59-67
Basket Landes – Bourges 52-58
Hainaut Basket – Lattes Montpellier 54-78
Charleville-Mézières – Arras 69 – 58
Challes-les-Eaux – Nantes Rezé 73-58
Villeneuve d’Ascq – Tarbes 53-67

Hirdetés