Hirdetés
Európa

Bejelentések Olaszországból:

:

Hirdetés

Javában zajlik az élet az európai átigazolási piacon. Tekintsünk ki Olaszország felé, ahol az elmúlt egy hét során igencsak felpezsdült az élet az élcsapatokat tekintve.

A legérdekesebb bejelentés talán a Reyer Veneziához fűződik. A bajnoki címvédő, Európa Kupa döntős együttestől távozik Giampiero Ticchi vezetőedző. Az utódát egyelőre még nem nevezte meg a velencei klub.

A Famila Schio Kim Mestdagh szerződés-hosszabbítását jelentette be. A Schio-nál is edzőváltás lesz. Pierre Vincent távozása már korábban hivatalossá vált. Több olasz forrás is arról ír, hogy az ismert görög szakember George Dikeoulakos érkezhet a kispadra

Fotó: FIBA.Basketball

A csapatépítéssel legjobban a Passalacqua Ragusa áll. A bajnoki bronzérmesnél Chiara Consolini, Martina Kacerik, Awak Kuier, Nicole Romeo, Mariella Santucci és Marzia Tagliamento hosszabbított. Az új érkezők Martina Spinelli, Asia Taylor és Ruthy Hebard, aki Simon Zsófia csapattársa volt a török Nesibe Aydin gárdájánál.

A negyedik helyezett Virtus Bologna kerete is formálódik. Arról már korábban írtunk, hogy Ivana Dojkic, Cecilia Zandalasini, Beatrice Barberis, Valeria Battisodo és Elisabetta Tassinari aláírt. Megnevezték a két amerikai légiósukat. A Lattes Montpellier és a Washington Mystics alakulatából ismert Myisha Hines-Allen és a legutóbb Oroszországban légióskodó Brianna Turner érkezik a csapatukhoz.

Hirdetés