Hirdetés
USA

Bejelentette visszavonulását a kétszeres olimpiai és világbajnok:

:

Hirdetés

Fotó: Maya Moore

Visszavonult a kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, Maya Moore. A 33 éves kosaras 2019 óta nem lépett pályára, de mindenképpen le szerette volna zárni sportpályafutását a hivatalos bejelentéssel, melyet vasárnap a Good Morning America című műsorban meg is tett.

Moore négy évvel ezelőtt azért hagyta ott a WNBA-t, hogy segítsen Jonathan Ironsnak – aki azóta már a férje – 23 esztendő után kijutni a börtönből, miután olyan gyilkosságért ítélték el, amit el sem követett. A párnak tavaly júliusban született meg első gyermeke, és részben ezért döntött a visszavonulás mellett a 2014-es WNBA-szezon legjobbja.

Maya Moore 12 évvel ezelőtt került be a profi ligába, ahol összesen 4984 pontot és 449 lepattanót szerzett a Minnesota Lynx csapatának színeiben, és négyszer nyert WNBA-t. Teljesítményével meghatározó szerepe volt a Lynx sikereiben, ezért jó eséllyel beválaszthatják a helyi sporthírességek csarnokába. Mindemellett, Moore 2012-ben és 2016-ban olimpiát is nyert az amerikai válogatottal, míg 2010-ben és 2014-ben világbajnoki címet szerzett a nemzeti csapattal.

Forrás: MTI

Fotó: Maya Moore

Hirdetés